Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Velikom Gradištu, tokom vikenda, isključili su iz saobraćaja u vikend naselju Beli Bagrem dvojicu vozača, jednog koji je vozeći pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci izazvao saobraćajnu nezgodu i drugog koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Dvadesetosmogodišnji austrijski državljanin koji je upravljao „mercedesom“ sa 0,65 promila alkohola u organizmu i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u „golf“ koji je vozila četrdesetdvogodišnja žena.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi niko nije povređen.

Vozač je u skraćenom postupku priveden sudiji za prekršaje koji mu je zbog dva učinjena prekršaja izrekao novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 85.000 dinara i zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 9 meseci.

Policija je kod tridesetšestogodišnjeg vozača „citroena“, koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, pronašla kesicu sa dva paketića marihuane, pa će protiv njega po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Obojici vozača je određeno zadržavanje.

KOMENTARIŠI