Veliko Gradište dočekalo svog Bobu Kovača

Veliko Gradište dočekalo svog Bobu Kovača

Gradištanci su u subotu, uz predsednika opštine Veliko Gradište, Dragana Milića, svečano dočekali proslavljenog selektora odbojkaške reprezentacije Srbije, Slobodana Bobu Kovača, nakon pobede reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Na svečanom prijemu u sali Skupštine opštine okupili su se gradski zvaničnici, sportski radnici kao i svi ljubitelji sporta i odbojke koja je ime ovog grada pronela širom sveta.

“Nisam mogao da dođem istog trenutka u Veliko Gradište zbog obaveza prema sportu, da ispoštujemo sve institucije, ali ovo nema cenu.“, ovim rečima pozdravio je Slobodan Kovač svoje Gradištance. “Kad god su me pitali šta treba da radimo da bi odbojka bila još bolja ja sam rekao da moraju da piju vodu sa Dunava iz Velikog Gradišta jer, izgleda da ovde postoji neki pelcer što drugi nemaju. Svuda ističem da sam rođeni Gradištanac. Ovaj prijem je tako nešto fenomenalno, čoveka tako emotivno ispuni“, rekao je Kovač, tražeći prave reči.

On je dodao da rade i trude se kako bi njihovi rezultati bili vidljivi, a najviše kako bi sutra na njihovom mestu bili neki novi Kovač, Atanasijević, Petrić, Lisinac… Kako je rekao, najvažnije je da roditelji, pored fudbala i košarke, treba da razmišljaju o tome da je možda odbojka pravi sport za njihovo dete što je u Gradištu sasvim normalna stvar i tu energiju treba širiti kroz celu Srbiju.

“Ovo je medalja za sve moje Gradištance!“, pokazao je na zlato srpski selektor, zahvalivši sjajnim igračima i svima koji su ga danas dočekali. Slobodan je na prijem došao u pratnji supruge, Tanje Bilbije, nekadašnje reprezentativke i vrhunske odbojkašice.

Predsednik opštine pozdravio je Kovača prijateljskim rečima: “Meni je danas, kao i svima vama, srce puno kao i onog dana kada smo gledali finale. I svi smo zaista uživali u tome i sa velikim ponosom svi ističemo da je Gradište, i da je naš Boba dao nemerljiv doprinos da budemo to što jesmo.“. On je istakao da je Gradište grad odbojke i da će to ostati.

“Seme odbojke je posejano u Velikom Gradištu, ovde iza nas, na ovom poligonu, i to stablo niče, niče, očvrslo je toliko da niko ne može više da ga uništi.“. Predsednik je dodao da se ovih dana završava peta sportska hala, na Srebrnom jezeru, koja će biti u funkciji turizma, a svakako i odbojke. On je najavio da je u planu i škola odbojke te da očekuje da će, među prvima, utakmicu u hali odigrati baš srpska reprezentacija. Kako je rekao, hala je izgrađena i u dečjem vrtiću, za najmlađe, pa je uz čestitke Kovaču, dodao da ga posebno raduje što se u Gradištu ovoliko dece bavi odbojkom i što će ovaj uspeh doprineti da ih bude još više.

Predsednik je našem selektoru uručio poklon opštine, a to su učinili i mališani iz Humanitarnog udruženja “Srbija velikog srca“ koje pomaže osobama sa invaliditetom, a koji su izradili svoju medalju i sliku za Bobu.

Bobu je pozdravio i Radomir Veličković, presednik Odbojkaškog kluba VGSK koji je doprineo uspesima brojnih generacija. “Većina od vas zna, a mnogi i ne znaju, da je Boba Kovač svoju odbojkašku karijeru počeo 1980. godine, kao pionir u OK VGSK.“, rekao je, zahvalivši mu u svoje i u ime Kluba na svemu što je dao jugoslovenskoj i srpskoj odbojci.

Da podsetimo, Slobodan Kovač je i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sidneju, bronze na OI 1996. u Atlanti, trećeg mesta na Svetskom kupu 1996, kontinentalne titule 2001, drugog mesta na Evropskom prvenstvu 1997, evropskog bronzanog odličja na EP 1995, srebra u Svetskoj ligi 2003. i viceprvak na Mediteranskim igrama 1991. godine.

KOMENTARIŠI