Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

U Velikom Gradištu u petak je održana konferenciju za medije povodom humanitarne “Trke za život“, posvećene prikupljanju sredstava za lečenje troje mališana – Une, Olivera i Vuksana.

Javnosti su se obratili zamenik predsednika opštine Veliko Gradište Slađan Marković, generalni sekretar Sportskog saveza Veliko Gradište Dušan Banović, generalni sekretar Sportskog saveza Petrovac na Mlavi Dejan Milošević, generalni sekretar Sportskog saveza Kučevo Aleksandar Ilić i jedan od učesnika trke, Nenad Radević.

“Akcija je naišla na veliko odobravanje od svih sportista i izuzetno veliku pomoć našeg Sportskog saveza i javnih ustanova koje se bave sportom kao i sportskih saveza Petrovca na Mlavi i Kučeva i to će obradovati troje male dece. Opština Veliko Gradište je u novembru donela već neke odluke i preusmerila sredstva za lečenje dece. Ovo je samo još jedan dokaz, još jedan nastavak takve humane akcije kojih svakako treba da bude više.“, rekao je zamenik predsednika Marković i obećao pomoć opštine pri svakoj sličnoj akciji.

Generalni sekretar SSVG napomenuo je da je ceo poduhvat za veliko poštovanje: “Kiša je i hladno je, ali prijatelji se poznaju po borbi“. Banović je, ovom prilikom, pozdravio i organizatora akcije Radeta Trkulju, prvog čoveka dobrotvorne organizacije “Trka za život“, i pozvao građane da SMS porukom, objavljenoj na FB profilu Saveza, podrže čitav projekat.

“Ovo je prva zajednička akcija sva tri sportska saveza“, istakao je Dejan Milošević iz SSPM, uz očekivanja za nastavak saradnje i najavio da će Sportski savez, pored učešća u organizaciji, uplatiti i deo sredstava za pomoć deci.

Da je ova akcija nešto posebno, potvrdio je i generalni sekretar SSK, Ilić, budući da ovakvi vremenski uslovi zahtevaju i velike napore. On je istakao važnost saradnje među sportskim savezima ovih opština kao i čitavog Braničevskog okruga: “Moramo svi zajedno da radimo na poboljšanju uslova za bavljenje sportom.“.

I Nenad Radević, koji će ovu trku trčati sa drugovima Nenadom Stankovićem, Nikolom Milovanovićem i Dušanom Nikolićem, naglasio je važnost saradnje svih učesnika, ali i snagu Atletskog kluba VGSK: “Ovo je mali klub, ali ima odlične članove.“.

Kako je rečeno, trka podrške u dužini od 100 kilometara trčaće se oko 16 sati. Trkači će iz Gradišta krenuti oko 23 časa da bi prvu pauzu napravili tokom noći u manastiru Tumane, zatim u rano jutro u Kučevu, i uz prijatelje iz Petrovca nastavili do cilja, manastira Gornjak.

Gradištance će večeras na humani zadatak ispratiti i predsednik ove opštine Dragan Milić.

1 KOMENTAR

  1. Podrzavam svaku humanitarnu akciju.Nekoliko nas porodica smo skupili novac i kupili za jedan staracki dom ruski aparat za preciscavanje vazduha i alergena za njihove zajedniscke prostorije, da se tako zastite od virusa i bakterja i zaposleni,a i nasi stari koji tamo borave.Pozdrav za humanost.

KOMENTARIŠI