Veliko Gradište: Saopštenje u vezi netačno iznetih podataka na internet portalu, evo...

Veliko Gradište: Saopštenje u vezi netačno iznetih podataka na internet portalu, evo o čemu se radi

U tekstu se navode neistiniti podaci u vezi projekta prekogranične saradnje Rumunija-Srbija „Tačka graničnog prelaza između Moldave Nove i Usija“

U tekstu objavnjenom na internet stranici www.TPKNEWS.com koji je podeljen i na društvenoj mreži facebook navode se niz netačnih podataka u vezi rada odeljenja za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu i predsednika opštine i ukazala se potreba za izdavanjem ovog saopštenja kako bi javnost bila upoznata sa istinitim činjeničnim stanjem.

U tekstu se navode neistiniti podaci u vezi projekta prekogranične saradnje Rumunija-Srbija „Tačka graničnog prelaza između Moldave Nove i Usija“ u i to sledeći: Zlatibor Mitić nije bio načelnik odeljenja za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu ni u jednom trenutku već savetnik predsednika opštine. Kao saradnik na navedenom projektu nije mogao da navedeni projekat preda jer to nije bilo u njegovoj nadležnosti, već je g-din Mitić podneo ostavku na mestu koordinatora projekta zbog angažovanja na projektu „Briga o starima-uzvraćanje usluge“ na kome je bio plaćen u bruto iznosu od 1.000,00EUR na mesečnom nivou u periodu od 12 meseci, za razliku od projekta graničnog prelaza na kome članovi projektnog tima nisu imali naknadu. Na mestu koordinatora umesto g-dina Mitića, po njegovoj ostavci postavljena je Jasmina Štrbac (tada Petrović), koja je pritom i zaposlena u opštinskoj upravi i čak u slučaju i da je bilo planiranih sredstava za naknade za projektni tim, iste ne bi mogla da ostvari jer je zaposlena u opštinskoj upravi opštine Veliko Gradište.

Takođe, bitno je naglasiti da se navedeni projekt nije ni realizovao niti su bilo koja sredstva na ime tog projekta isplaćenja iz razloga što je tokom realizacije projekta došlo do promene u tehničkim činjenicama od strane nosioca projektai sam projekat nije više opravdan za realizaciju u Velikom Gradištu.

U tekstu se navodi da je Jasmina Štrbac postavila svog supruga na projektu popisa imovine u oktobru 2016.godine. što je takođe netačan podatak. Jasmina Štrbac kao rukovodilac odeljenja nema ovlašćenja da bilo koga postavi na neke od funkcija na projektu , niti da sa bilo kim potpiše ugovor. Sa druge strane Vladimir Štrbac , kao odbornik u lokalnom parlmanetu ne može biti angažovan na projektima u opštinskoj upravi. Dakle, Vladimir Štrbac nije bio angažovan. Na popisu imovine je bilo angažovano 5 lica prema ugovorima o privremenim i povremenim poslovima sa kojima je načelnica opštinske uprave potisala ugovore , kao i naloge za isplatu.

Takođe su netačne informacije da je Načelnica nema pristup odeljenju za privredni i ekonomski razvoj i dijasporu (Odeljenju za LER), jer je navedeno odeljenje deo opštinske uprave i rad odeljenja je uključen u izveštaj opštinske uprave.

Shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja svako od zainteresovanih lica može podneti zahtev prema definisanoj proceduri i dobiti sve podatke u vezi rada službi u opštini Veliko Gradište, navodi se u saopštenju opštine Veliko Gradište.

KOMENTARIŠI