VELIKO GRADIŠTE: U ponedeljak 26. avgusta prijem za porodilje

VELIKO GRADIŠTE: U ponedeljak 26. avgusta prijem za porodilje

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primiće u ponedeljak, 26. avgusta, roditelje novorođenih beba koji u ovoj opštini ostvaruju pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, i to za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored navedenog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu novčanu pomoć u iznosu od 50.000 dinara.

Roditeljima će, ovom prilikom, biti uručena i dečja sedišta za automobil dok će im JKP ”Dunav Veliko Gradište” obezbediti karte za besplatan parking.

Pravo na opremanje novorođenčeta i dodatno opremanje kao i naknadu za novorođeno dete utvrđeno je Odlukom o finansijskoj podršci porodici i deci na teritoriji opštine Veliko Gradište, a ostvaruje se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac i Opštinske uprave opštine Veliko Gradište.

Ovakvim socijalnim programom opština nastoji da obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa, među kojima i učenika, studenata, novorođene dece, nezaposlenih majki i žena kojima je potrebna vantelesna oplodnja te mladih bračnih parova.

Prijem će se održati u svečanoj sali Skupštine opštine sa početkom u 10 sati.

KOMENTARIŠI