Veliko interesovanje Požarevljana: Održane prve drift trke u Požarevcu /FOTO; VIDEO/

Veliko interesovanje Požarevljana: Održane prve drift trke u Požarevcu /FOTO; VIDEO/

Prvi put u Požarevcu na području stare šećerane, 18. i 19. avgusta održano je Drift takmičenje. Učestvovali su takmičari iz Srbije, Grčke, Bugarske, Hrvatske

Foto: Urban City / N. Milanović /Arhiva

Prvi put u Požarevcu na području stare šećerane, 18. i 19. avgusta održano je Drift takmičenje. Učestvovali su takmičari iz Srbije, Grčke, Bugarske, Hrvatske.

U subotu 18. avgusta Požarevljani su mogli da vide neke od vozila učesnika, koja su bila izložena na gradskom trgu.

Foto: Urban City / N. Milanović

U nedelju posetioci su mogli da prate dve trke u tvin drift vožnjama.

To su trke u parovima (twin drift ili tuico bitke), u kojima svaki vozač prvo vozi kao lider, a na drugoj trci je u ulozi vozača pratioca. Cilj lidera je da prođe kroz trku kompetentno i spektakularno, a pratioc mora sinhrono da ponovi pokrete vozila lidera i da ostane blizu njega, ali da se ne dozvoli odvajanje od automobila vodećeg takmičara.

Organizatori trkabili su Auto tjuning klub iz Beograda uz podršku grada Požarevca i Sportskog saveza grada.

Foto: Urban City / N. Milanović

U organizaciji AMK LOW RIDE iz Požarevca održano je i Stajling takmičenje u nekoliko klasa kao i Db drag takmičenje.

U stajling takmičenju automobili su se ocenjivali prema stilu i stepenu modifikacije pa je tako bilo najlepših nemačkih automobila, japanskih automobil, “ekstemno” sređenih, najbolji auto u klasi street, u klasi “početnika u tjuniranju”, ali i u klasi “najatraktivniji domaći automobil”.

Finale treće finalne ovogodišnje SDC drift trke pripalo je mladom driftru iz Beograda Petru Studenu. Drugi na trci bio je Darko Grujović, takođe iz Beograda dok je treće mesto osvojio Igor Stevanović iz Leskovca.

Foto: Urban City / N. Milanović

U trci Dan šampiona kada su vozili i strani takmičari bilo je napeto i neizvesno kao ni na jednoj trci u poslednjih nekoliko godina.

Četvrto mesto osvojio je Igor Stevanović. Treće Bambis iz Grčke, a u finalu neverovatni Silvio Gocev iz Bugarske nakon nekoliko ponavljanja zbog nerešenog rezultata pobedio je zemljaka Stefana Zaševa pobedivši za poen više.

Takođe je održano i takmičenje u merenju muzičke snage u kolima – popularni dB drag “1 na 1” .

Posetioci su mogli da vide kako izgledaju neki od atraktivnih automobila kao što su Mustang, Ferari ili Nissan GTR i da čuju jedinstven zvuk motora, vrhunsko ozvučenje.

KOMENTARIŠI