U Malom Crniću održani jubilarni XV PREOBRAŽENjSKI SUSRETI PESNIKA

U Malom Crniću održani jubilarni XV PREOBRAŽENjSKI SUSRETI PESNIKA

U organizaciji Biblioteke „Srboljub Mitić“, i Crkve „Sv Ignjat Bogonosac“ U Malom Crniću su održani jubilarni, XV PREOBRAŽENjSKI SUSRETI PESNIKA, pod blagoslovom starešine Crkve, Slobodna Stanića

U organizaciji Biblioteke „Srboljub Mitić“, i Crkve „Sv Ignjat Bogonosac“ U Malom Crniću su održani jubilarni, XV PREOBRAŽENjSKI SUSRETI PESNIKA, pod blagoslovom starešine Crkve, Slobodna Stanića.

Posle svete liturgije i pričešća vernika, na platou ispred Crkve održan je poetski čas duhovne poezije povodom velikog hrišćanskog praznika Preobraženja Gaospodnjeg koji je otvorila direktorka Biblioteke „Srboljub Mitić“, Danijela Božičković Radulović.

XV PREOBRAŽENjSKI SUSRETI PESNIKA

Duhovnu poeziju govorili su: Zlatibor Radovanović iz Belog Potoka pod Avalom, Vojkan Ivković, Sabah Al Zubeidi, predsednik KK „Gilgameš“ iz Beograda, Biljana Mešić Janković i Dragan Žuržević iz Petke, Ana Dudaš iz Malog Crnića, Zlatan Pejkić i Veroslava Malešević iz Kostolca, Boban Paunović. Ljubisav Grujić Gruja, Gordana Mitić, Dragan Radosavljević, Slađana Stošić, Rada Nestorov iz Požarevca, Tanja Đurđević iz Velikog Gradišta, Svetlana Perišić iz Smoljinca, Antileta Živković iz Toponice, Živojka Milić iz Crljenca.

XV PREOBRAŽENjSKI SUSRETI PESNIKA

Program je nastavljen u biblioteci „Srboljub Mitić“ pod sloganom „ODGLUMI PESMU“. O Vladislavu Petkoviću Disu, Aleksi Šantiću, Milanu Rakiću i Jovanu Dučiću, govorile su: Danijela Božičković Radulović, Zorka Stojanović i Radica Pavlović. Pesnici su govorili stihove pomenutih pisaca, ali i svoje stihove.

XV PREOBRAŽENjSKI SUSRETI PESNIKA

Usledila je „Slatka nagrada“ za pesmu koja je dobila najjači aplauz publike. Interpretatori su bili Gordana Mitić i Ljubisav Grujić Gruja.

KOMENTARIŠI