Vežbe Vojske Srbije na poligonu “Peskovi”

  Jedinice Vojske Srbije izvodiće vežbe sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima na poligonu “Peskovi“, rejon sela Kusiće (opština Veliko Gradište), koji zahvata objekat “Veliki deo“ dana 14. i 15.06.2019. godine, u vremenu od 07,00 do 18,00 časova.

  Zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenim danima.

  Poligonski – vežbovni prostor u kojem će se izvoditi vežbe sa bojnim MES biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: “NE IDI DALjE – MINE“ i obezbeđen stražarima.

  U toku izvođenja aktiviranja MES, u datim rejonima dolaziće do doleta delova materijala koji se ruši, zemlje i kamena i predstavljaju stalnu opasnost za lica koja se ne pridržavaju ovog obaveštenja jer mogu da izazovu pogibiju ili teško povređivanje lica koja su u blizini.

  U navedenim periodu i u navedeno vreme zabranjen je boravak u označenom prostoru i najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje minsko-eksplozivnih sredstava i njihovih delova jer je opasno po život. Pri nailasku na neeksplodirana MES svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije, Komandu CO KoV u Požarevcu ili upravnika VK “Peskovi“ u selu Kusiće.

  Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem neeksplodirana MES i njihovih delova.

  Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu ili kod upravnika VK “Peskovi“ u selu Kusiće.

  KOMENTARIŠI