Vlada Srbije ograničila cene namirnica na još 60 dana

Vlada Srbije ograničila cene namirnica na još 60 dana

Foto: Pixabay / ilustracija

Kako se navodi u saopštenju, na sednici je usvojena izmenjena i dopunjena Uredba o ograničavanju cene osnovni životnih namirnica, koja se odnosi na šećer kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T-400 i tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, ulje u pakovanju od jednog litra i svinjski but.

Iz vlade su istakli da je ta uredba produžena u cliju dalje zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena tih namirnica.

Na jučerašnji sednici doneta je odluka o isplati jednokratne novčane pomoći, u iznosu od po 10.000 dinara, zaposlenima u predškolskim ustanovama.

Vlada Srbije usvojila je Akcioni plan za period od 2022. do 2024. godine za sprovodjenje Programa upravljanja otpadom u Srbiji, kojim se “unapredjuje sistem upravljanja komunalnim otpadom kroz povećanu stopu reciklaže, smanjuje odlaganje biorazgradivog otpada na deponije, uspostavlja sistem održivog upravljanja opasnim i industrijskim otpadom i povećava stopa sakupljanja, ponovne upotrebe i reciklaže posebnih tokova otpada”.

KOMENTARIŠI