Zorana Mihajlović: Ekološki problemi se ne rešavaju na ulici

Zorana Mihajlović: Ekološki problemi se ne rešavaju na ulici

Foto: Urban City / I.P.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da se nijedan ekološki problem ne rešava na ulici i navela da “inspekcije rade svoj posao i postupaju po primedbama gradjana”.

“Kompaniji ‘Euro litijum’ upravo je ovo ministarstvo ukinulo tri rešenja za istraživanje litijuma”, navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Ministarka je ocenila i da pojedini političari “nastavljaju da zloupotrebljavaju zaštitu životne sredine za svoju političku kampanju i posle završenih izbora”.

“Izgleda da pojedini političari nemaju šta drugo da ponude osim permanentne kampanje zasnovane na zloupotrebi ekoloških tema, kao što to radi Aleksandar Jovanović Ćuta”, kazala je ona.

Stanovnici sela Lukovac i ekološki aktivisti blokirali su danas oko podneva put Valjevo-Lajkovac u znak protesta zbog aktivnosti kompanije “Euro litijum”, koja u tom delu Srbije vrši iskopavanja u potrazi za litijumom, a Jovanović je najavio novu blokadu mosta Gazela u Beogradu, ukoliko ta kompanija ne zaustavi istraživanja.

Kanadska kompanija “Euro litijum Balkan” (Euro Lithium Balkan) saopštila je kasnije da je, usled protesta gradjana i ekoloških aktivista u selu Lukovac kod Valjeva, danas obustavila geološka istraživanja litijuma na tom području.

KOMENTARIŠI