Vlada usvojila izmene zakona – mladima u junu 100 evra

Vlada usvojila izmene zakona – mladima u junu 100 evra

Foto: Urban City // B.P.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su dopune Zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina, a reč je o zakonu po kojem se mladima uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije kovida 19.

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je ranije danas u parlamentu da će po tom zakonu mladi od 16 do 29 godina u junu dobiti dodatnu pomoć države u iznosu od 100 evra.

“Sa tom isplatom ćemo krenuti u junu, tačnije, 1, 2. i 3. juna ove godine. Prijave će krenuti 16. maja i trajaće do 31. maja, na isti način kao i za 100 evra koji su isplaćeni pre samo desetak dana”, rekao je Mali, prenosi se u saopštenju.

Objasnio je da će mladi koji su se prijavili za pomoć od 100 evra, neće morati ponovo da se prijavljuju, zato što će automatski dobiti novu pomoć.

“Oni koji su u međuvremenu navršili 16 godina, kao i svi oni koji su dobili državljanstvo Republike Srbije, imaće mogućnost i pravo da se prijave. Država će ispuniti obećanje i novac će prebaciti na račune onih koji se budu prijavili, kao i onih koji su već prijavljeni za prvih 100 evra”, izjavio je Mali.

Naveo je da je u poslednje dve godine, u vreme najveće i najteže ekonomske i zdravstvene krize, zemlja izdvojila 8,7 milijardi evra, što je preko 18 odsto našeg BDP-a, kako bi pomogla i privredu i građane, kaže se između ostalog u saopštenju.

Ministar je podsetio i da je prošle nedelje isplaćeno po 20.000 dinara penzionerima.

“To je pojedinačno najveća pomoć koja je ikada isplaćena našim najstarijim sugrađanima. Time smo još jednom pokazali brigu za njih, uz veliku zahvalnost za podršku koju su nam dali za reforme koje smo sprovodili od 2014. godine”, rekao je Mali.

Mali je zaključio da osim odgovornog pristupa svim kategorijama stanovništva, posebno prema najmlađima, država pokazuje brigu o onima pred kojima je budućnost ove zemlje, kaže se u saopštenju.

KOMENTARIŠI