Vozili prosečnom brzinom od 240km/h! Za vikend kažnjeno čak 7820 vozača na...

Vozili prosečnom brzinom od 240km/h! Za vikend kažnjeno čak 7820 vozača na auto-putu!

Za svega dva dana čak 7.820 bahatih vozača kažnjeno je na osnovu merenja srednje brzine između dve naplatne rampe na deonici autoputa od Šida do Šimanovaca jer su išli brže od 140 kilometara na sat, saznaje „Blic”

Ovo su ekskluzivni rezultati najnovijeg načina kažnjavanja vozača na autoputu, i to samo za 9. i 10 septembar, odnosno za prvi vikend od kako je saobraćajna policija još 4. septembra počela da primenjuje ovu meru. To znači da su na svakih sat vremena u ta dva dana kažnjavana skoro 163 vozača. Kažnjavanje na osnovu merenja srednje brzine sprovodi se već mesec i po dana, ali u MUP-u do sada zvanično nisu izneli nijedan podatak u vezi sa brojem sankcionisanih vozača.

„Blic” saznaje da je do sada saobraćajna policija sankcionisala na osnovu srednje brzine vozila samo na deonici autoputa Šid-Šimanovci, i to za prekoračenje veće od 140 kilometara na sat iako je ograničenje na autoputu 120 kilometara na sat. S tim što su tog vikenda – 9. i 10. septembra – najbahatiji vozili i brže od 240 kilometara na sat.

– U ta dva dana najrizičniji je bio vozač sa stranom tablicom EBEG0**, kome je od Pećinaca do Šimanovaca srednja brzina bila čak 243,8 na sat. Drugi po bahatosti je bio za volanom automobila sa BG registarskom oznakom 1***HS, sa prosečnom brzinom 240,9 na sat od Šida do Šimanovaca. Tačno 240 kilometara na sat prosečno je vozio još jedan vozač sa stranim tablicama LMBA***8 od Kuzmina do Rume – ističe izvor „Blica”.

Inače, saobraćajna policija je bahate vozače kažnjavala u saradnji sa „Putevima Srbije”.

– Za deonicu Šid-Šimanovci MUP traži podatke od „Puteva Srbije” o srednjoj brzini, o mestu gde je vozilo ušlo, serijskom broju kartice ili TAG uređaja, o datumu i vremenu ulaska i izlaska, zatim slike sa naplatne stanice i registarsku oznaku vozila. U saobraćajnoj policiji od „Puteva Srbije” traže te podatke periodično: na svakih deset dana tri puta nedeljno. Kaznu za prekoračenje srednje brzine šalju poštom na adresu vlasnika vozila – kaže izvor „Blica”.

KOMENTARIŠI