VREMENSKA PROGNOZA: Danas oblačno i hladnije sa kišom u Požarevcu

VREMENSKA PROGNOZA: Danas oblačno i hladnije sa kišom u Požarevcu

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladnije sa kišom, na planinama sa snegom uz stvaranje snežnih nanosa zbog jakog olujnog i severnog vetra, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Foto: Urban City

Uveče i u toku noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača, dok se na severu i zapadu očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Duvaće umeren i jak vetar, severni, uveče i u toku noći u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura kretaće se od minus četiri do pet stepeni Celzijusa, a najviša od četiri do 11 stepeni, dok će posle podne, uveče i u toku noći biti u osetnijem padu.

U Požarevcu će danas biti oblačno i hladnije, povremeno sa kišom. Najniža temperatura biće oko pet stepeni a najviša oko osam. Uveče i u toku noći biće promenljivo oblačno uz nagli pad temperature i jak severoistočni vetar, u pojedinim delovima grada s kratkotrajnim snegom.

Biometeorološke prilike imaće nepovolјan uticaj na sve hronične bolesnike, a poseban oprez savetuje se osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, glavobolјa i nervoza.

KOMENTARIŠI