Danas pretežno sunčano u Požarevcu uz olujne udare vetra!

Danas pretežno sunčano u Požarevcu uz olujne udare vetra!

Trg oslobođenja u Požarevcu, Foto: B.P.

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplije uz slab i umeren, a u košavskom području i na planinama jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju dostizati olujne udare, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se ređa pojava kratkotrajnih pljuskova. Najniža temperatura kretaće se od sedam do 12 stepeni Celzijusa, a najviša od 19 stepeni na istoku do 26 na zapadu Srbije.

Tokom sutrašnjeg dana do petka i dalje će duvati košava, ali slabijeg intenziteta, sa najjačim udarima na području južnog Banata i donjeg Podunavlja, oko 20 metara u sekundi.

U Požarevcu će biti pretežno sunčano, toplije i vetrovito sa jakim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura biće oko 12 stepeni Celzijusa, a najviša 23 stepena.

U Srbiji će do petka biti pretežno sunčano i toplo, u košavskom području i vetrovito uz postepeno slabljenje jugoistočnog vetra. Zatim će do kraja narednog sedmodnevnog perioda biti promenljivo oblačno i malo svežije, u većini mesta sa periodima sunčanog vremena, samo u subotu i ponedeljak mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U Požarevcu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za Srbiju, za sredu, 24. april 2019.

Biometeorološke prilike mogu usloviti izvesne tegobe kod srčanih bolesnika i osoba sa psihičkim oboljenjima. Promenljivo raspoloženje i nervoza su moguće meteoropatske reakcije.

KOMENTARIŠI