Presuda Višeg suda u Požarevcu: Živislav S. (71) iz Srednjeva osuđen na...

Presuda Višeg suda u Požarevcu: Živislav S. (71) iz Srednjeva osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva

Nezadovoljno visinom presude za ubistvo, za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora, Više javno tužilaštvo najavilo je žalbu.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu, Živislav S. (71) iz Srednjeva osuđen je na osam godina zatvora zbog ubistva Dančeta Pajića (51) iz Gareva, izvršenog početkom prošlog oktobra nakon kafanske svađe u Češljevoj Barim, pišu Novosti.

Za krivično delo za koje je osuđeni optužen, zakonom je predviđena kazna od pet do 15 godina zatvora. Nezadovoljno visinom dosuđene kazne, Više javno tužilaštvo najavilo je podnošenje žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Ovaj zločin dogodio se u ranijim jutarnjim satima, u kafani „Vlaški raj“ u centru Češljeve Bare, kada je optuženi jednim hicem iz pištolja, kalibra 6,35 mm, usmrtio Pajića, pogodivši ga u glavu.

Po pozivu jednog od gostiju kafane, policija je ubrzo stigla na lice mesta i uhapsila optuženog. Tokom saslušanja, on je priznao delo za koje se tereti i detaljno ga opisao. On je tom prilikom tvrdio da su ga pokojni Pajić i njegovi prijetalji vređali i ponižavali, pa je zbog toga izašao iz kafane i ubrzo se vratio sa pištoljem.

Kad su videli kakvo oružje ima, Pajić i njegovi drugovi počeli su da se podsmevaju, nazivajući ga dečjom igračkom. Zbog toga je optuženi, prema sopstvenoj izjavi, opalio jednom u pod, ali je tada Pajić ustao i krenuo ka njemu. U strahu za svoju bezbednost, ispalio je još jedan hitac, koji je Pajića usmrtio na licu mesta.

KOMENTARIŠI