Vučić: Građani Republike Srpske imaju pravo da glasaju u Beogradu

Vučić: Građani Republike Srpske imaju pravo da glasaju u Beogradu

Foto: Urban City // I.P.

Predsednik Aleksandar Vučić poručuje da građani iz Republike Srpske imaju pravo da glasaju u Beogradu na osnovu zakona o dvojnom državljanstvu koji su usvojeni, kako navodi, kada su na vlasti bili oni koji sada to kritikuju.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je lista Srpske napredne stranke na izborima dobila malo manje od dva milion glasova.

“Besmisleno mi je da bilo šta govorim, ali je čudno da mnogo više ima vesti o svima drugima sa 3, 4 ili 5 odsto ili onima koji su dobili duplo manje glasova, nego o onima koji su dobili poverenje naroda. Valjda je to atmosfera u kojoj živimo“, rekao je Vučić.

“Ljudima u Srbiji da kažem da ne brinu i da se ne sekiraju mnogo zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca u Srbiji. Srbija je ozbiljna zemlja, u Srbiji će vladati mir, red i zakoni, baš onako kao što smo imali poštene izbore”, poručio je Vučić.

Ukazao je da su izbori rezultat kampanje, prethodnog rada, ali i onoga što se ponudi građanima.

Govoreći o kritikama da su građani Republike Srpske glasali u Beogradu na izborima, Vučić kaže da oni na to imaju pravo.

“Imaju pravo u skladu sa zakonima koje su oni doneli u ovoj zemlji, ne mi, već oni – i priču o dvojnom državljanstvu i o svemu drugom za koju mislim da je potpuno normalna, civilizovana i dobra za srpski narod”, naglasio je Vučić.

“Onda kreću u hajku protiv našeg naroda, jer im se valjda ne sviđa kakvog su političkog opredeljenja ti ljudi, iako je to naravno minoran broj glasova”, dodao je Vučić.

Poručuje da, da bi se dobilo narodno poverenje, treba da se pokažu odgovornost i ozbiljnost u radu.

KOMENTARIŠI