Foto: Urban City // I.P.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je juče bio jedan od najtežih dana za Srbiju i da ćemo imati mnogo muka i problema u budućnosti.

Aleksandar Vučić je, u video-poruci na Instagramu, rekao da nam je, zbog onoga što nas čeka u budućnosti, potrebno jedinstvo.

“Juče je bio jedan od najtežih dana za Srbiju i nikada nisam krio od ljudi kada se takve stvari događaju. Imaćemo mnogo muka i problema sa kojima ćemo se suočiti u budućnosti i zato nam je potrebno jedinstvo”, naveo je predsednik na nalogu “Budućnostsrbijeav”.

“Od onih od kojih sam to očekivao zbog odgovornosti koju su morali da pokažu, to nismo dobili. Dobili smo njihovo ujedinjenje, bez obzira na to što su sve suprotno govorili samo nekoliko dana ranije, o temi na kojoj ne bi trebalo da bilo ko ide protiv nekoga”, kaže Vučić.

Dodaje da su, nažalost, “oni i ovog puta izabrali da idu protiv Srbije”.

“Njima i svim međunarodnim predstavnicima, a pre svega vama, poštovani građani Srbije, govoriću o svemu, o svim temama, o svim problemima s kojima se suočavamo i izborima koji su pred nama u ponedeljak u poslepodnevnim satima. Srbiju ćemo sačuvati, odbraniti. Živela Srbija”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije juče se sastao sa “velikom petorkom” – sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Francuske i nemačkog kancelara, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, i diplomatskim savetnikom predsednika Vlade Italije Frančeskom Talom.

Inače, Vlada Srbije je uputila poziv predsedniku Vučiću da u ponedeljak prisustvuje sednici Vlade, u Palati Srbija.

Očekuje se da će se predsednik Srbije nakon toga, u popodnevnim satima obratiti građanima.

KOMENTARIŠI