Foto: Urban City // I.P.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će raspisati izbore za 17. decembar, po, kako kaže, zahtevu opozicije.

Imaće parlamentarne, beogradske i vojvođanske, rekao je Vučić. Poručuje da ne veruje da će postojati bilo kakve sankcije protiv građana Srbije, a ako neko bude želeo bilo kakve mere da donosi, donosiće ih, kaže, “tobož protiv njega lično”. Za nas je važno da pokušamo da nastavimo dijalog iako ga Priština ne želi, rekao je Vučić. Najavio je studentske kartice za popuste od 1. januara.

Aleksadar Vučić je, gostujući na Televiziji Prva, rekao da će za 17. decembar raspisati izbore, po, kako kaže, zahtevu opozicije.

“Sve smo im zahteve uslišili. Tražili su beogradske i parlamentarne izbore i dobili su ih, imaće još i vojvođanske izbore, sve u najboljem redu, pobeđuju, osvajaju vlast”, naveo je Vučić.

Upitan da li će izbori svuda biti u istom danu, Vučić je rekao da on raspisuje parlamentarne izbore, a da veruje da će i ostali biti istog dana.

Vučić je rekao da će izbore da raspiše, kada se vrati iz Njujorka, gde ide na sednicu Saveta bezbednosti UN o izveštaju o Unmiku.

“U Njujork idem 21. oktobra, posle ću raspisati izbore do 2. novembra, do njih će ostati 65 dana“, kaže Vučić.

Ističe da su izbori važni ako postoji lažna predstava o krizi legitimiteta.

“Srbija je na prekretnici, treba nam drugo poluvreme, građani treba da kažu kakvu politiku žele”, rekao je Vučić.

Istakao je da postoje oni koji ne žele da upravljaju državom ako imaju samo legalitet, već žele da imaju legitimitet i podršku naroda.

Govoreći o tome šta je vlast učinila poslednjih godina, predsednik je naveo da je gotovo sa prvim delom teških reformi, kao i da je Srbija ”štitila svoj narod i zapadno od Drine, u Crnoj Gori, i na drugim mestima gde živi na prostoru bivše Jugoslavije”.

KOMENTARIŠI