Vučić: Na Dan državnosti raspisivanje konkursa za prijem do 5.000 pripadnika specijalnih...

Vučić: Na Dan državnosti raspisivanje konkursa za prijem do 5.000 pripadnika specijalnih jedinica

Foto: Urban City // I.P.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je posle sastanka sa predstavnicima Vojske Srbije da će za Dan državnosti – 15. februara izdati naredbu kao vrhovni komandant, a načelnik Generalštaba raspisati konkurs za prijem mladih momaka i devojaka u specijalne jedinice VS – do 5000 ljudi.

Vučić je rekao posle sastanka u Domu Garde Vojske Srbije na Topčideru, gde su mu predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske za 2022. godinu, da će se vojska u narendom periodu usredsrediti više na bespilotne letelice i dronove domaće proizvodnje, kao i da će se raditi dodatno na snaženju i jačanju naših specijalnih jedinica.

“Ja ću na Dan državnosti izdati naredbu kao vrhovni komandat, a zatim i načelnik Generalštaba raspisati konkurs za prijem mladih momka i devojaka u specijhalne jedinice, do 5.000 ljudi”, rekao je Vučić.

Istakao je da je cilj dodatno snaženje i jačanje naših istaknutih specijalnih jedinica.

“Imali smo informisanje o operativnim i funkcionalnim sposobnostima Vojske Srbije i sagledali sve nedostatke i sagledali sve oko dodatnog opremanja i naoružavanja i planove i u prethodnoj i za ovu godinu. Moramo mnogo više da se opredelimo za dobijanje novih sredstava iz odbrambene industrije Srbije, kao što smo isporučivali pasarse, miloše , male lazare i gvozdike i drugo, tako ćemo i na bespilotne letelice i dronove pre svega domaće proizvodnje, da se usredsredimo i mnogo toga da uložimo u dalji rast životnog standarda pripadnika vojske”, rekao je Vučić.

Napomenuo je da smo imali prvi put posle mnogo decenija veći broj primljenih nego onih koji su napustili vojsku u poslednje dve godine. Vučić je dodao da je zato ove godine povećanje plata za Vojsku 25 odsto.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da je to Ministarstvo zadovoljno postupanjem pripadnika Vojske Srbije, i sa moralnog i sa patriotskog aspekta, i to u kriznim momentima vezanim za bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiju.

Vučević je nakon sastanka rekao da je Ministarstvo zadovoljno postupanjem i načinom organizacije, kao i sposobnošću u Vojsci.

“Zadovoljni smo i sa moralnog i patriotskog aspekta pripadnika Vojske Srbije u kriznim momentima vezano za bezbednosnu situaciju u pokrajini Kosovo i Metohija i kao država Srbija, kao građani Srbije iskazujemo zahvalnost svim pripadnicima Vojske Srbije i MUP-a koji su bili angažovani, a koji su bili spremni da izvrše svaki zadatak u cilju očuvanja suvereniteta i nezavisnosti naše države i naših građana”, kazao je Vučević.

KOMENTARIŠI