Vučić: Novi talas koronavirusa već na leto

Vučić: Novi talas koronavirusa već na leto

Foto: Urban City / B.P.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da rastu brojevi novozaraženih od koronavirusa i da misli da novi talas stiže već na leto.

“To je loše, plašim se svih tih novih sojeva i da nam novi talas stiže već na leto, a ne na jesen”, rekao je Vučić novinarima tokom posete Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava” u Beogradu.

Kaže da su, brojevi, još uvek ne tako veliki, ali da je loše to što se beleži njihov porast, kao i da strahuje od novih sojeva kovida 19.

Predsednik je kazao da će do 1. septembra biti završena izgradnja nove kovid bolnice u Novom Sadu, kao i da trenutno imamo dovoljno svih aparata i lekova.

Napomenuo je da svako povećanje broja zaraženih i pogoršanje epidemiološke situacije ubija ekonomski razvoj Srbije i stopu rasta i da se zato veoma pažljivo prati nova epidemiološka situacija.

Na pitanje da li je bilo neophodno organizovati konferenciju za medije unutar bolnice pošto ima puno ljudi, Vučić je rekao da je on kriv zbog toga i izvinio se prisutnima i dodao da to nije konferencija već odgovaranje na pitanja novinara, kao i da nije očekivao da će doći toliki broj medijskih ekipa.

“Zašto ste došli da mi postavite pitanje ako ste zabrnuti za svoje zdravlje”, odgovorio je Vučić novinarki koja mu je postavila pitanje i dodao da to razume kao licemerje.

Ovde vas ima 30 i izvinitie što se ne ponašamo odgovorno, nisam mislio daće vas biti toliko, poručio je Vučić.

Dodao je da je pre neki dan u Hali Pionir bilo između 5.000 i 6.000 ljudi i da to onda nije nikome smetalo.

KOMENTARIŠI