Potpuno smo spremni za novi talas koronavirusa, jer je naša ekonomija pripremljena, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na onlajn konferenciji “Zdravstvo u Srbiji posle pandemije”.

Aleksandar Vučić je, otvarajući snimljenim video-obraćanjem onlajn konferenciju “Zdravstvo u Republici Srbiji posle pandemije”, rekao da je koronavirus nas kao državu naterao da se oslonimo na sebe i damo odgovor na krizu.

“Potpuno smo spremni za novi talas koronavirusa, jer je naša ekonomija pripremljena, rekao je predsednik Vučić na konferenciji na kojoj su učestvovali i direktorka Unicefa Ređina Dominiks i šefica kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan.

“Ulagaćemo sve veći novac, povećavaćemo plate, mi smo jedina zemlja koja je za trajno povećala plate za 10 odsto. Ono što nam je prioritet jeste da radimo na solidarnosti koje nije bilo dovoljno, da radimo na izgradnji objekata, da ulažemo u ljude, u naše lekare i osoblje”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, prioritet je i izlazak iz ekonomske krize i po tom pitanju smatra da će Srbija biti među najboljim zemljama u Evropi i svetu.

KOMENTARIŠI