Miloš Vučević novi predsednik SNS-a

Miloš Vučević novi predsednik SNS-a

Foto: Urban City // B.P.

Miloš Vučević je na predlog Aleksandra Vučića izabran za novog predsednika SNS-a. Vučić je za svog naslednika prethodno rekao da ga “zna kao čoveka odanog SNS-u, iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne, nezavisne i prosperitetne Srbije”.

„Ne trijumvirat, ne desetočlano, pedestočlano ili ne znam kakvo predsedništvo, prelažem vam da za predsednika SNS-a, a on će, naravno, konsultujući se sa svima nama doneti odluku o budućem rukovodstvu i Predsedništvu, preldažem da izaberemo Miloša Vučevića“, rekao je Vučić obraćajući se prisutnim delegatima.

Vučić je rekao i da suviše voli SNS, i da nikada neće napustiti stranku, dok god je živ.

„Kako kod činili, šta god radili, uvek ću biti sa vama i uz vas. Samo mislim da je potreban nešto drugačiji pristup objedinjavanja većeg broja snaga onih koji hoće da se izbore za pobedu rodoljubive, uspešne Srbije, koja će da brine o svojim građanima“, kazao je on.

Istakao je i da je ponosan što je „sve ove godine vodio najbolju stranku u zemlji“.

„Ono sinoć (skup ‘Srbija nade’ u Beogradu) i ovo danas neću nikada zaboraviti“, rekao je Vučić.

“Šta bih ja imao da kažem o našem Milošu. Nisam ni čitao, mrzelo me je da čitam gde je rođen i kad je rođen. Znam da je od početka sa nama, znam koliko voli SNS. Znao sam mu oca koj ije bio jedan od najuglednijih advokata u Novom Sadu. Znam iz koliko je dobre porodice. Znam ga kao čoveka mnogo odanog SNS, ali ideji samostalne i prosperitetne Srbije. Siguran sam da će uz moju podršku, vašu podršku, moći da obavi ovaj posao još snažnije. I za kraj, ti Miloše moraš malo više da pročitaš iz te biografije… Ja vas molim da vodite računa i brinte o Srbiji. A ja vam ponavaljam, briniću o svim građanima, a ne pada mi na pamet da idem od vas”, rekao je Vučić.

Predsednik Srpske napredne stranke je u hali “Jezero“ u Kragujevcu rekao da su prisutna 3.792 delegata i da postoji kvorum, a da najveći deo delegata sa KiM ne prisustvuje zbog situacije u pokrajini gde imaju važne sastanke od 10 i 11 sati, nakon čega će izaći će sa svojim zahtevima prema rukvodstvu Srbije i međunarodnoj zajednici.

Vučević je zahvalio dosadašnjem predsedniku stranke Aleksandru Vučiću na, kako je rekao, 11 godina sjajnog vođenja stranke i borbe za Srbiju i SNS kao motor razvoja Srbije.

Novoizabrani predsednik SNS Miloš Vučević rekao je da je “velika prednost kad nasleđujete stranku posle Vučića”.

“Ona teža okolnost je da to nije lako očuvati i unaprediti i ići dalje. Verujem da ćemo zajedno, timski, rukovodstvo stranke, biti dostojni tog izazova i svesni tih odgovornosti”, rekao je on.

MILOŠ VUČEVIĆ, Foto: Urban City // B.P.

Vučević je rekao da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima po svim pitanjima koji mogu da vode smirivanju tenzija u društvu.

“Mi smo spremni da razgovaramo sa svim političkim strankama o pitanju eventualnih ranijih izbora, datumu održavanja izbora… Nismo razgovarali oko rekonstrukcije Vlade Srbije, ni danas, ni prethodnih dana. I to nije bila tema. Ono što sam rekao nakon izbora za predsednika SNS, da ono što je Aleksandar rekao to je aksiom za SNS – nema nikakve prelazne Vlade Srbije. Vlada se formira samo na osnovu većine u Skupštini, a ona se dobija podrškom građana na biračkim mestima, odnosno na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave i ne ostavljamo ni milimetar prostora da neko umišlja da će nešto da uradi ili kako da preuzme vlast. Vlast preuzimate kad dobijate većinsku podršku birača”, rekao je on.

“Nije to sudbina SNS bez Aleksandra Vučića. On nije istupio iz SNS. Ja ću imati prednost da se konsultujem sa takvim političarem. Nema kod nas diskontinuiteta, Vučić se nije razveo od SNS… Mi smo danas imali predaju štafete koju će za nekoliko godina neko drugi da preuzme. Tako se radi u demokratskim strankama, nastavljamo dalje zajedno, a kakav je raspored u timu, to je pitanje za nas. Tim ne menja ni grb, ni boju dresa”, rekao je Vučević.

KOMENTARIŠI