Vučić: Srbija je bezbedna, najveći deo posla rešićemo do utorka

Vučić: Srbija je bezbedna, najveći deo posla rešićemo do utorka

Foto: I.P.

Srbija je bezbedna i građani ne moraju da brinu, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom napada na žandarma ispred izraelske ambasade.

Navodi da je žandarm Miloš Jevremović svojom prisebnošću sačuvao sebe i za Srbiju, te da će uskoro biti u punoj službi. Biće još hapšenja u ovom slučaju, čekamo tužilaštvo, zaključuje Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi povodom ranjavanja žandarma ispred izraelske ambasade u Beogradu, prilikom obavljanja službene dužnosti, da će biti još hapšenja u tom slučaju.

“Svi smo naučili da BIA i policija rade po nalogu tužilaštva, pa čekamo da oni završe. Verujem da ćemo da utorka da rešimo veći deo”, kaže predsednik Srbije za TV Prva, aludirajući na to da je ministar policije Ivica Dačić proglasio crveni nivo bezbednosnih pretnji od terorizma.

“Postoji dobra saradnja sa islamskim zajednicama u Srbiji, mi znamo koje škole žele da šire svoj uticaj, a Srbija se ovde bori protiv radikalnsog ekstremizma”, kaže Vučić.

Istakao je da je žandarm Miloš Jevremović zaslužio divljenje za svoj prisebnost kada ga je napadač Miloš (Salahudin) ranio.

“Ovo je potpuno smišnjen napad, i ta preciznost. Ali sa druge strane, disciplinovanost žandarma Jevremoviča. Da sebe naterate da sa strelom u grlu sačekate policiju. Sačuvao je sebe, ali i sebe za državu. On će biti uskoro u punoj službi i biće odlikovan”, kaže predsednik Srbije

Vučić kaže da građani Srbije ne moraju da brinu za bezbednost.

“Po svim statsistikama Srbija je među najbezbednijim zemljama Evrope i sveta, a Beograd među najbezbednijim gradovima. Građani mogu da budu spokojni, Srbija je dovoljno jaka da se izbori sa terorizmom”, kaže Vučić.

Brinu me svetski sukobi”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o ratu u Ukrajini kaže da dolazi “mnogo teško vreme”, te da je zabrinut za sudbinu sveta.

“Mislim i da je teško da se izbegne sukob Hezbolaha i Libana”, kaže Vučić.

Predsednik Srbije navodi da se sve priprema za sukob, i da samo treba “nešto da opali”, a kao primer ukazuje i na zbivanja u Evropi.

“Dobijate radikalniju i antirusku Evropsku komisiju. Imate tu osovu (Kalas) kojoj je zabranjen ulazak u Rusiju, pa kakva je to poruka”, zaključuje Vučić.

Ističe i da je kineska Inicijativa za mir pogrešno protrumačena, te da bi to takav predlog ponudio “svaki odrastao čovek”.

“To niko ne bi trebalo da odbije, ali vladaju muk i tišina. Zašto? Zato što ne žele momentalni prekid vatre kao što to Kina traži”, kaže Vučić i napominje da je u Evropi veliki strah od pobede desnice na parlamentarnim izborima u Francuskoj, bez obzira što ima dobre i iskrene odnose sa predsednikom Emanuelom Makronom.

“Biće struje, ali imamo velikih problema”

Predsednik Srbije najavio je da zemlji u narednom periodu dolaze veliki problemi i sa strujom, a da novih izvora nema.

“Moraćemo da radimo i da ulažemo mnogo para, ali ćemo imati struje. Platićemo ogromnu cenu, milijarde evra”, kaže Vučić.

Navodi primer Hrvatske i njene nuklearne elektrane u Kršku.

“Ne bi imali ništa da nemaju tu nukleraku u Kršku”, kaže predsednik Srbije.

KOMENTARIŠI