Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su svi blokovi u termolektranama u Obrenovcu i Kostolcu u pogonu i da će građani imati dovoljno struje.

Na pitanje šta se dogodilo pre nekoliko dana kada su bile havarije na blokovima B1 i B2 u TENT-u Obrenovcu pošto se pojavila informacija u javnost da te havarije nisu bile slučajnost, a ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla da ipak jeste slučajnost i da je glavni razlog nemar, kao i da smo zbog nemara u EPS-u morali da kupujemo struju po visokim cenama, Vučić je gostujući na TV K1 rekao: “Ja, inače, imam drugačije viđenje, bar delimično drugačije viđenje od onog kakvo ima Zorana, ali da bih pokazao poštovanje, a ne nipodaštavanje – prećutaću, ministarka je u pravu”.

Vučić je rekao da tu ništa nije jednostavno već komplikovano, kao što i sam život nije jednostavan.

“Ne možete da analizirate stvari na tako prost način. Rezultat je važan i šta će građani da osete”, dodao je predsednik.

Kaže da je najvažnije da građani ne moraju da brinu pošto će biti dovoljno struje, gasa, nafte i ostalih energenata.

Napomenuo je da smo nekoliko dana zbog problema u Obrenovcu morali da dokupljujemo struju na berzi, da je to sada rešeno, kao i da sada jedino imamo problem sa količinama kvalitetnog uglja.

“Danas su u pogonu svi blokovi i u Obrenovcu i Kostolcu, jedino imamo problem u termoelektrani ‘Morava’ ali je ona mala”, dodao je Vučić.

KOMENTARIŠI