Vučić: Uskoro izgradnja važnog objekta za gasifikaciju u opštini Žabari

Vučić: Uskoro izgradnja važnog objekta za gasifikaciju u opštini Žabari

Otvaranje “Turskog toka” je od ogromnog značaja za Srbiju, a građani Srbije treba da budu ponosni i zadovoljni, poručuje za RTS predsednik Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je u Istanbulu, gde je prisustvovao svečanostiotvaranja deonice “Turskog toka”, rekao da se na tom projektu radilo mnogo godina, a od 2014. i formalno.

“Za Srbiju je ovo od ogromnog značaja. Bukvalno time gradimo arterije i vene naše energetske bezbednosti i naše energetske budućnosti. Imamo 403 kilometra gasovoda kroz Srbiju, četiri merne stanice, jednu kompresorsku. Imaćemo važan objekat u opštini Žabari”, rekao je predsednik govoreći za Dnevnik RTS-a.

Očekuje da Bugarska svoj deo posla završi do kraja maja, te da dva do četiri meseca nakon toga potekne gas.

“Posle toga ćemo razvijati sekundarnu mrežu. Južno od Leskovca nemamo gas, a za nova postrojenja nam treba. Moramo da radimo i za Toplički, Rasinski, Zlatiborski okrug da bismo mogli da dovodimo važne investitore”, napominje Vučić.

Srbija, kako kaže, ne sme da ostane bez gasa.

“Bez gasa je Srbija propala zemlja, staje naša industrija. Trošimo po 300-400 miliona kubika gasa više nego prošle godine. Tom brzinom raste proizvodnja u našoj zemlji. Ne smemo to sebi da dozvolimo”, rekao je Vučić.

KOMENTARIŠI