Vulin i Rebić obišli Policijsku upravu u Požarevcu

Vulin i Rebić obišli Policijsku upravu u Požarevcu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Požarevcu da će se policija posvećeno boriti protiv nelegalne trgovine akciznim proizvodima, jer oni koji čine ova krivična dela uništavaju privredni napredak zemlje, navodi se u saopštenju.

Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Požarevcu, istakao je da novac od akciza koji se ne slije u budžet, predstavlja štetu ne samo za državu, već i za građane jer sredstva neophodna za najvažnija ulaganja u infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje završe u rukama kriminalaca.

Foto: MUP

Pohvalivši rad Policijske uprave na suzbijanju ovih vrsta krivičnih dela, Vulin je naveo da je za prva dva meseca ove godine, u odnosu na isti prethodne, policija povećala zaplene rezanog duvana za više od 800 kilograma, kao i cigareta za više od 200 boksova.

Prema njegovim rečima, najveći broj akciznih proizvoda krijumčari se preko Dunava, zbog čega će u narednom periodu biti pojačane rečne patrole.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da ulaže u nabavku opreme i poboljšanje uslova rada policijskih službenika. Ulaganja zahtevaju i veću odgovornost i od policijskih službenika očekujem još intenzivniji rad i bolje rezultate“, rekao je Vulin.​

Foto: MUP

Ministar se posebno osvrnuo na suzbijanje krivičnih dela krađa, s obzirom da u ovom kraju imovinu ima veliki broj naših ljudi koji borave u inostranstvu.

„Pojačaćemo redovne kontrole i patrolnu delatnost. Zaštita imovine i sigurnost građana su prioritet svake policijske uprave u Srbiji. Nema malog i velikog krivičnog dela, i najsitnija krađa biće predmet našeg rada. Pronaći ćemo i procesuirati i najsitnijeg džeparoša“, poručio je Vulin.

Foto: MUP

Vulin je tokom posete Požarevcu položio cveće na spomen-obeležje stradalim pripadnicima policijske uprave u Požarevcu, kao i na spomenik tragično stradalom ministru policije Vlajku Stojiljkoviću, navodi se u saopštenju.

4 KOMENTARA

  1. Znam zašto im još uvek imponuje Vlajko.Besmisleni sastanci koji traju po 10 sati.Kakva lepota.

KOMENTARIŠI