Vulin o hapšenjima: Nećemo dozvoliti da se stvori novi “zemunski klan”

Vulin o hapšenjima: Nećemo dozvoliti da se stvori novi “zemunski klan”

Aleksandar Vulin, Foto: YouTube screenshot

Danas je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju “predvode Belivuk i Miljković”, i koja se osnovano sumnjiči za ubistva, iznude, otmice i dilovanje droge, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Zvaničnici policije saopštili da je reč o grupi koja se krila iza navijačke grupe Partizana i poručili da kriminalne organizacije neće biti jače od zakona.

Aleksandar Vulin je rekao da je Srbija ozbiljna zemlja i da neće dozvoliti da se stvori neki novi “zemunski klan” i da postoje organizovane kriminalne grupe koje misle da su jače od države, da mogu da ubijaju, diluju, reketiraju, vrše iznude…

Vulin je rekao da je akcija sprovedena zahvaljujući Tužilaštvu za organizovani kriminal, po čijem nalogu je MUP postupao.

“Možemo da kažemo da je Srbija danas bolje i bezbednije mesto”, rekao je ministar i zahvalio je tužiocu za organizovani kriminal na hrabrosti, profesionalizmu i upornosti.

Ministar se zahvalio tužiocu za organizovani kriminal i direktoru BIA, kao i načelnicima u policiji.

“Za samo sto dana od kada je predsednik Vučić naložio pojačanu borbu protiv organizovanog kriminala, TOK, MUP i BIA su u Srbiji uhapsili Darka Eleza, koji je godinama izbegavao pravdu, razbili organizovanu kriminalnu grupu koju su predvodili Belivuk i njegovi partneri. Tako se vodi rat protiv organizovanog kriminala”, rekao je Vulin.

Pozvao je građane Srbije da veruju u sistem koji ih štiti i pozvao ih je da se obrate policiji ako znaju bilo šta o uhapšenima.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić rekao je da je policija sprovela opsežnu akciju na suzbijanju kriminala u saradnji sa TOK i BIA, a posebno kada je reč o teškim krivičnim delima kao što su otmice i ubistva.

“Vrlo smo odlučni da Beograd bude bezbedan grad i da MUP pokaže ono što jesmo”, poručio je Milić i rekao da kriminalne organizacije neće biti jače od zakona i da “neće rušiti budućnost naše dece”.

Skrivanje iza navijačke grupe Partizana

V. d. načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i zamenik načelnika UKP Ninoslav Cmolić poručio je da su hapšenjima pokazali da u Srbiji nema zaštićenih i da se neće tolerisati nikakve organizovane kriminalne grupe.

“Grupa koja je jutros razbijena je odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina možda u poslednjih nekoliko desetina godina”, naveo je.

Kako je objasnio Cmolić, grupa se sve vreme krila iza navijačke grupe Partizana, ali je istakao da to nisu navijači već kriminalci.

“Dokazaćemo ulogu svakog od njih pojedinačno”, rekao je i naglasio da se neće tolerisati nikakvi vidovi kriminala bez obzira na to da li se kriju iza navijačkih grupa.

Ranije jutros je tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić saopštio da je uhapšeno i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva.

KOMENTARIŠI