Aleksandar Vulin, Foto: YouTube screenshot

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je pakovanju i pripremi za transport na uništenje oko 32 tone supstanci koje se u ilegalnim laboratorijama koriste za proizvodnju sintetičkih droga, saopštio je MUP.

Aleksandar Vulin je rekao da će, posle mnogo godina, supstance za proizvodnju sintetičkih droga, odnosno prekursori konačno biti izvezeni iz Srbije i uništeni, uz napomenu da su prethodnih 20 godina prekursori skladišteni i čuvani na više lokacija i to na neodgovarajući i nebezbedan način.

Vulin je objasnio da će supstance za proizvodnju sintetičkih droga biti prevezene u jednu firmu u Šapcu, a nakon dobijanja svih neophodnih dozvola prekursori će biti izvezeni u inostranstvo i uništeni.

Borba protiv narkotika je prioritet u radu policije, rekao je Vulin i poručio da će srpska policija još intenzivnije raditi na zapleni svakog grama droge, a posebno na otkrivanju ilegalnih laboratorija.

“Ne postoje lake i teške droge, policijski službenici ne prave razliku u tome da li hapse narko-dilera sa kilogramima heroina ili kokaina, ili sa kilogramom marihuane, ili dilera sa sintetičkom drogom, odnosno tabletama. Svako ko pravi, proizvodi, transportuje i prodaje drogu naći će se na meti i udaru srpske policije”, naveo je Vulin.

KOMENTARIŠI