WhatsApp će izgubiti milione korisnika zbog zastarelih telefona

WhatsApp će izgubiti milione korisnika zbog zastarelih telefona

Foto: Pixabay / Arrivera

Popularna aplikacija za pozive i komunikaciju preko Interneta, WhatsApp, koja ima više od 1.5 milijardri korisnika, uskoro će izgubiti nekoliko miliona ili nekoliko desetina miliona korisnika koji ga upotrebljavaju na zastarelim uređajima.

Facebook, koji je vlasnik WhatsApp-a, nazvao je to “teškom odlukom”, ali smatra da je njihova obaveza da korisnicima pruži najbolje iskustvo, što na starim verzijama Android, Apple i Windows telefona nije u mogućnosti da obezbedi.

Da bi od 1. februara sledeće godine korisnici mogli da upotrebljavaju WhatsApp, moraće da imaju najmanje iPhone 5 sa instaliranim iOS 9 operativinim sistemom, ili Android telefon sa najmanje Android 4.0 OS-om.

Korisnici Windows Phone uređaja neće biti u mogućnosti da upotrebljavaju WhatsApp od 1. januara sledeće godine. Nezavisni izveštaji kažu da će ova promena uticati na milione korisnika, koji i dalje koriste stare pametne telefone.

Inače, ovo bi mogao da bude korak ka ostvarenju planova koje je Mark Zakerberg, vlasnik Facebook-a, najavio ranije tokom ove godine – ujedinjenje messaging funkcija za sve tri platforme u njihovom vlasništvu (Facebook, Instagram i WhatsApp).

KOMENTARIŠI