Za veću bezbednost: Polaznicima Zimske škole za poljoprivrednike u Požarevcu rotaciona svetla...

Za veću bezbednost: Polaznicima Zimske škole za poljoprivrednike u Požarevcu rotaciona svetla za traktore

U toku 2016. i 2017. godine za revitalizaciju 43 kilometra atarskih puteva iz gradskog budžeta i Ministarstva poljoprivrede izdvojeno 63 miliona dinara

U periodu od 19. do 22. februara u organizaciji Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Požarevac održana je tradicionalna dvadeset i prva po redu Zimska škola za poljoprivredne proizvođače Braničevskog okruga.

Podsećamo da je u toku 2016. i 2017. godine za revitalizaciju 43 kilometra atarskih puteva iz gradskog budžeta i Ministarstva poljoprivrede izdvojeno 63 miliona dinara.

Foto: Urban City

Poslednjeg dana Zimske škole prisustvovao je i Dragan Stanojević, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca. Stanojević je rekao da se nezgode sa traktorima mogu podeliti u dve grupe. Prva grupa je kada u nezgodi učestvuje traktor zbog neiskustva upravljanja i kod ovakvih nesereća česti su i smrtni slučajevi. U drugu grupu nezgoda spadaju kada traktor učestvuje u javnom saobraćaju na putevima, gde se nažalost beleže i dalje nesreće sa smrtnim ishodima. Najčešće saobraćajne nezgode dešavaju se na raskrsnicama. “Zimska škola u Požarevcu je idealna prilika da se svi podsetimo nekih pravila u saobraćaju vezana za ovu kategoriju vozila, neobeležen traktor na putu je kao udarac o zid na putu”, dodao je Stanojević.

Grad Požarevac je na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja za svakog polaznika Zimske škole za poljoprivrednike izdvojio sredstva za po jedno rotaciono svetlo koja su dodeljena nakon današnjeg predavanja.

 

 

KOMENTARIŠI