Za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost u Velikom Gradištu 20 miliona...

Za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost u Velikom Gradištu 20 miliona dinara

SREBRNO JEZERO, Foto: Urban City

Dvadeset miliona dinara biće uloženo u unapređenje grejanja osnovne škole, vrtića i sportske hale u Velikom Gradištu kroz projekat “Rekonstrukcija kotlarnice osnovne škole – predškolske ustanove i sportske hale”, od čega je Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo 15 miliona, a opština Veliko Gradište pet miliona dinara.

Dodatnih 1.000.000 dinara iskoristiće se za pošumljavanje u okviru projekta “Pošumljavanje degradiranih površina Ramsko-golubačke peščare ili površina za koje postoji opasnost od degradacije zemljišta radi zaštite ljudi, dobara i životne sredine od posledica erozije zemljišta”. Ministartvo je za potrebe pošumljavanja obezbedilo 700.000, a Opština Veliko Gradište 300.000 dinara.

Predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište Vladimir Štrbac potpisao je sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović ugovore o realizaciji ova dva projekta, koja doprinose zaštiti životne sredine, odnosno unapređenju kvaliteta vazduha.

– Zaštita životne sredine je jedan od strateških ciljeva opštine Veliko Gradište. U pripremi i realizaciji su projekti vrednosti preko 10 mil EUR, koji se odnose na zaštitu i unapređenje životne sredine u našoj opštini. Prošle godine smo uz finasijsku podršku Ministartva zaštite životne sredine izradili projektno-tehničku dokumetaciju za sistem za prečišćavanje za Veliko Gradište i Beli Bagrem. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za mini-sisteme za prečišćavanje za četiri seoska naselja. Ove godine očekujemo da zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Kancelarijom za upravljanjima javnim ulaganjima i započnemo realizaciju projekta izgradnje sistema za prečišćavanje za Veliko Gradište i Srebrno jezero – istakao je predsednik Skupštine Vladimir Štrbac, navedeno je na sajtu Opštine.

KOMENTARIŠI