Izrada pločastog propusta u naselju Vukovac, na vukovačkoj reci, obavlja se po planiranoj dinamici, a inicijativa je potekla od građana, koji svakodnevno prelaze reku u neadekvatnim uslovima.

„Poučeni iskustvom iz ostaliih naselja u vreme poplava, odlučili smo da i meštanima Vukovca izađemo u susret i trajno rešimo višedecenijski problem. Na inicijativu Mesne zajednice „Borac“ Vukovac, finansirana je izgradnja propusta koji ima višestruku funkciju kako za građane koji žive sa druge strane reke, tako i za ostale stanovnike koji imaju imanja i parcele, tako da mislim da je pravi potez napravljen pomenutim radovima. Nastavićemo i dalje da ulažemo u infrastrukturu svih naselja na teritoriji opštine“, istakao je prilikom obilaska terena zamenik predsednika opštine Žagubica Predrag Ivković.

„Probali smo na razne načine da rešimo problem a u susret su nam izašli lokalna samouprava koja je preko Mesne zajednice donirala većinski deo i kompanija „FSS“ sa oko 100 000 dinara. Završen je prvi deo posla: grubi građevinski radovi. Ostaju prilazne staze i da beton sazri, te očekujem da će propust u funkciji biti sredinom januara“, istakao je Trailović.

On je takođe istakao da je sa ovim radovima za nekoliko domaćinstva, trajno rešen dugogodišnji problem.

KOMENTARIŠI