Zakazana sednica Kriznog štaba, zatvaranje svega za vikend?

Zakazana sednica Kriznog štaba, zatvaranje svega za vikend?

Nova, opet dramatična sednica, Kriznog štaba prema pisanju medija, zakazana je za petak u 11 časova, saznaje Urban City.

Iako je bila najavljena za utorak, ona se nije dogodila, a posle je bilo rečeno da će se održati u sredu ili četvrtak, pa četvrtak ili petak i sad, prema najnovijim podacima – biće u petak.

Iako niko zvanično nije rekao zašto se dva suprotstavljena tabora nisu srela u utorak, postalo je očigledno da dogovora među njima nema jer medicinski deo tog štaba traži zatvaranje svega osim prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi i to na najmanje sedam dana.

Drugi, nemedicinski tome se protivi. Ipak, pred nama je vikend, a tada će sigurno neke morati da budu donesene najavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je izrazila ljutnju nakon što su u Kombank dvorani organizovana dva koncerta.

Lekari danima već govore da je situacija alarmantna i da su kovid bolnice na izmaku kapaciteta.

Dakle, neke mere će morati da budu pooštrene, to je izvesno, ali još uvek nije poznato koje tačno. Pominje se i kompromisno rešenje, a to je ponovno zatvaranje samo za vikend, kao što je to bio slučaj prethodnog vikenda. Ipak, prema broju novozaraženih, to nije dalo rezultate jer pse svakodnevno brojevi povećavaju pa se sada postavlja pitanje da li je kompromis uopšte i moguć?

KOMENTARIŠI