Zbog radova na Domu kulture u tom mestu održaće se na Velikoj sceni Centra za kulturu u Kučevu od 19-og do 22-og oktobra.

Predsednica Udruženja građana „Žanka Stokić“ i predsednica Organizacionog odbora manifestacije, g-đa Svetlana Kuzmanović govoreći o repertoaru rekla je :

„Ovogodišnji festival obeležiće četiri pozorišne predstave. U pitanju su male pozorišne forme koje neguju tradicionalan pristup pozorištu. Prvog festivalskog dana, u četvrtak, 19.oktobra na repertoaru je predstava „U agoniji“ u koprodukciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta i agencije „Beo art“. Po tekstu Miroslava Krleže, adaptaciju i režiju potpisuje Ana Đorđević a igraju Marija Vicković, Radovan Vujović i Branko Cvejić. U petak, 20.oktobra gledaćemo predstavu „Frenki i Džoni“, koprodukcija Narodnog pozorišta iz Beograda i Somborskog pozorišta. Po tekstu Terens Meknelija u režiji Tee Puharić igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević. U subotu , 21.oktobra , publika će biti u prilici da pogleda predstavu „Art“ u koprpdukciji Beogradskog dramskog pozorišta i produkcije „Tri za groš“. Tekst Jasmina Reza, režija Miljan Prljeta a igraju Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta. Poslednjeg festivalskog dana u nedelju, 22.oktobra gledaćemo Daru Džokić, Isidoru Minić i Branku Šelić u predstavi „Ručni rad“ sa repertoara Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ iz Beograda. Tekst Žan Klod Dano, režija Milan Nešković. Još jednom pozivam sve ljubitelje i poštovaoce teatra da svojim prisustvom na 16.pozorišnim svečanostima „Žanki u čast“ doprinesu atmosferi kojom se i ovom prilikom određuje veličina i delo dive srpskog pozorišta Živane Žanke Stokić“.

KOMENTARIŠI