Zaraženo 50 zaposlenih, osam pacijenata na respiratoru, jedan smrtni slučaj u požarevačkoj...

Zaraženo 50 zaposlenih, osam pacijenata na respiratoru, jedan smrtni slučaj u požarevačkoj kovid bolnici

Foto: Urban City // arhiva

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 113 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih je 16 iz Beograda, a ostali su iz Braničevskog okruga.

Infekcija je potvrđena kod oko 60 njih, za ostale čekaju se rezultati testova. Među kovid pozitivnima je i osam pacijenata koji su na dijalizi.

Tokom jučerašnjeg dana obavili smo 26 pregleda, od čega je 12 osoba primljeno na bolničko lečenje. Nažalost, imali smo i jedan smrtni ishod. Reč je o ženskoj osobi iz Požarevca, 1944.godište koja je bila pozitivna i preminula od posledica infekcije, navodi se u saopštenju OB Požarevac.

Raste broj osoba na respiratoru, trenutno je njih osam intubirano, dok je šest pacijenata na neinvazivnoj ventilaciji (NIV).

Oko 60 njih prima dodatni kiseonik. Sve češći su teži oblici infekcije, pa je i opšta klinička slika kovid pacijenata od srednje teške ka težoj.

Infekcija je potvrđena i kod 50 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je na bolničkom lečenju jedan zdravstveni radnik i jedan nemedicinski radnik.

Apelujemo da svi građani Braničevskog okruga poštuju mere zaštite kako bi sprečili dodatno širenje infekcije, sačuvali živote i zdravstveni sistem, navodi se.

Zelena zona u Opštoj bolnici Požarevac funkcioniše bez problema i u njoj su trenutno na lečenju 102 pacijenta.

KOMENTARIŠI