ZATVOR U ZABELI: Osuđenik skočio na glavu u bazen, pa ostao nepokretan

ZATVOR U ZABELI: Osuđenik skočio na glavu u bazen, pa ostao nepokretan

Smederevac Ivan (34), koji je osuđen za dilovanje droge, teško je povređen pre nekoliko dana prilikom skoka u bazen u požarevačkom zatvoru „Zabela”.

On je hitno prebačen na Urgentni centar u Beogradu i podvrgnut operaciji vratnih pršljenova, koja je trajala šest sati. Od pada je paralizovan, ali lekari ulažu sve napore da ponovo stane na noge.

Mladić je navodno loše procenio dubinu bazena i naglavačke skočio u plićak, zbog čega je teško povredio kičmu.

– Zatvorenik se tog dana rashlađivao na bazenu sa ostalim cimerima na nesnosnoj vrućini. Prema jednoj verziji, zatvorenici su ga zeznuli tako što su čučnuli u vodu, govoreći mu da je tu duboko i podsticali ga da skoči. Međutim, neslana šala se pretvorila u nesreću, jer se Ivan zaleteo i naglavačke skočio u plići deo bazena. Posle kobnog skoka u vodu ostao je nepomičan. Ostali plivači su mu odmah pritekli u pomoć, izvukli ga napolje i pozvali lekare – priča sagovornik.

Prema drugoj verziji, Ivan je sam loše procenio dubinu i napravio kobni skok.

– On je, navodno, skočio u plićak nakon što je istrčao nekoliko krugova oko bazena. To je manje verovatna verzija, jer je nemoguće da nije primetio da ostali kupači stoje u tom delu bazena. Moguće je da je skokom hteo da impresionira ostale zatvorenike, ali nikome nije jasno zašto je to uradio potpuno nepromišljeno – kaze izvor.

Ivanu su polomljena dva vratna pršljena i operisan je u Urgentnom centru u Beogradu.

– Od pada je ostao paralizovan. Stručni lekarski tim Urgentnog centra mu je odmah posle prijema operisao kičmu. Operacija je trajala šest sati i ulagani su maksimalni napori da sve protekne u najboljem redu. Ivan malo pokreće ruke, a sleduje mu dug oporavak. Ironijom sudbine, do njega leži mladi zatvorski stražar, povređen u saobraćajci – priča sagovornik.

Bazen u „Zabeli” koriste zatvorenici osuđeni za lakša krivična dela, kojima je to omiljeno mesto.

KOMENTARIŠI