Foto: Urban City // I.P.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na kazne od četiri i tri godine zatvora Mladena Vojkića i Sašu Pauljeskovića jer su u martu 2016. godine bacili bombu na kuću D.P. u Kučevu, u kojoj je ispod prozora spavaće sobe spavalo maloletno dete.

Drugostepeni sud je potvrdio osuđuđujući deo presude, dok je usvajanjem žalbe branioca okrivljenog Pauljeskovića preinačio prvostepenu presudu samo u pogledu vremena koje je okrivljeni proveo u pritvoru, navodi se u odluci suda objavljenoj na sajtu.

Vojkić i Pauljesković su osuđeni za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala.

Kako se navodi u presudi, Pauljesković je Vojkiću dao 400 evra i bombu, te mu je pokazao na koju kuću treba da baci bombu, što je Vojkić i uradio 19.marta 2016. godine.

Vokić je bacio ručnu bombu M-75 u dvorište kuće oštećenog D.P, ispod prozora spavaće sobe u kojoj je spavalo maloletno dete, te su nakon eksplozije oštećeni delovi unutrašnjosti kuće, fasade i automobila.

Oštećeni su upućeni na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko-pravnih zahteva.

KOMENTARIŠI