Foto: Urban City / B.P.

U Malom Crniću, završen je 52. Festival dramskih amatera sela Srbije.

Priznanje za I mesto za predstavu u celini „Teatru 011“ iz Beograda za predstavu „Večernja ruža“ po motivima romana „Izgubljene u magli“, Vlade Arsića.

Najuspešnija je predstava u izvedbi Teatra 011 iz Beograda za predstavu „Večernja ruža“.

Drugoplasirano je pozorište „Masuka“ iz Velike Plane i treće mesto osvojilo je pozorište domaćina – OAP „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.

Sva priznanja i nagrade po odluci Žirija, uručio je predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević i direktor Centra za kulturu, Nikola Tomić.

Prikladnim obraćanjem, FEDRAS je zatvorio, predsednik Opštine, Mališa Antonijević:

-FEDRAS je drugo ime za opštinu Malo Crniće, ali ne smemo zapostaviti i njegovog „mlađeg brata“, časopis „Stig“ za književnost, umetnost i kulturu. Lako je biti na čelu Organizacionog odbora kada imate vredne ljude, pouzdane, one koji svoj posao shvataju ozbiljno. Takođe, svega ovoga ne bi bilo bez verne pozorišne publike koja je iz večeri u veče punila salu i nesebično nagrađivala glumce amatere aplauzima. Na nama, opštinskom rukovodstvu je da se trudimo da unapredimo i omogućimo što bolje uslove za rad ne samo članovima našeg amaterskog pozorišta, već i svima onima koji dođu da pokažu svoje umeće na sceni u Malom Crniću. Žiri je dao svoj maksimum da nagrade odu u prave ruke, a selektor Festivala Aleksandar Dunić se potrudio da od ponude izabere najbolje predstave i mi smo svih ovih proteklih dana uživali u scenskim izvedbama. Velika mi je čast da sam na čelu opštine koja neguje tradiciju i koja je samo deo onoga što će ova lokalna samouprava da ima u budućnosti…“ istakao je predsednik Antonijević.

FEDRAS je osnovan 1972. godine sa ciljem da pospeši i afirmiše pozorišnu umetnost u selima Stiga i Pomoravlja.

Organizator FEDRAS-a je Centar za kulturu opštine Malo Crniće. Generalni pokrovitelj Festivala je opština Malo Crniće uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanja Republike Srbije.

KOMENTARIŠI