ZAVRŠENA 10. Smotra dramskih amatera “Živka Matić” u Požarevcu

ZAVRŠENA 10. Smotra dramskih amatera “Živka Matić” u Požarevcu

Propozicije festivala nalažu da žiri tokom festivala ocenjuje najboljeg glumca i glumicu večeri, a iz tog kruga dobitnika da izabere najboljeg glumca i glumicu Smotre “Živka Matić”

Poslednje festivalske večeri glumci pozorišta “Milivoje Živanović”, Miloš Veljković i Dejan Mladenović odigrali su, u čast pobednika festivala, duodramu “Znakovi”. Propozicije festivala nalažu da žiri tokom festivala ocenjuje najboljeg glumca i glumicu večeri, a iz tog kruga dobitnika da izabere najboljeg glumca i glumicu Smotre “Živka Matić”.

Foto: CZK Požarevac / Facebook

Iz predstava zastupljenih na festivalu žiri bira i najbolju predstavu na Smotri, koja će biti odigrana na 14. susretima varoških pozorišta Srbije “MILIVOJEV ŠTAP I ŠEŠIR” u februaru 2018. godine.

Foto: CZK Požarevac / Facebook

U konkurenciji za najbolju glumicu festivala bili su: MILICA ILIĆ – Pozorište “Bata Bulić” – Petrovac na Mlavi; KATARINA ĐURIĆ – Pozorište Kreativni haos – Smederevo, i NINA STANKOVIĆ – Pozorište Kastelum Kostolac.

U konkurenciji za najboljeg glumca festivala bili su: JOVAN IVKOVIĆ – Pozorište “Bata Bulić”, Petrovac na Mlavi; MARKO BOGDANOVIĆ – Pozorište Masuka, Velika Plana; STEFAN NIKOLIĆ – Pozorište Kreativni haos, Smederevo, i LAZAR VUJOVIĆ, Pozorište Kastelum, Kostolac.

U konkurenciji za najbolju predstavu bili su: “MI ČEKAMO BEBU” Pozorište “Bata Bulić”, Petrovac na Mlavi; “VIA DOLORIS” Pozorište Masuka, Velika Plana; “PUTUJUĆE POZORIŠTE ŠOPALOVIĆ” Kreativni haos, Smederevo; i “POKONDIRENA TIKVA” Pozorište Kastelum, Kostolac.

Žiri je jednoglasnim odlukama odlučio da za najbolju glumicu festivala proglasi: KATARINU ĐURIĆ za ulogu Jelisavete u predstavi “PUTUJUĆE POZORIŠTE ŠOPALOVIĆ” Pozorišta Kreativni haos – Smederevo.

Foto: CZK Požarevac / Facebook

Za najboljeg glumca festivala proglasi: JOVANA IVKOVIĆA, za ulogu Komšije u komadu “MI ČEKAMO BEBU”, Pozorište “Bata Bulić”, Petrovac na Mlavi.

Za najbolju predstavu festivala proglasi: PUTUJUĆE POZORIŠTE ŠOPALOVIĆ, Predstavu Pozorišta Kreativni haos – Smederevo.

KOMENTARIŠI