Požarevac pod narandžastim meteoalarmom, noćas moguće snežne vejavice!

Požarevac pod narandžastim meteoalarmom, noćas moguće snežne vejavice!

Uveče i tokom noći sneg

Prema prognozi vremena, danas se u Srbiji očekuje naoblačenje sa kišom, padom temperature i umerenim severozapadnim vetrom sa severa i zapada zemlje, koji će se tokom dana proširiti i na ostale krajeve, dok će se na jugu i istoku tokom većeg dela dana zadržati uglavnom suvo vreme uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar.

Kasnije posle podne kiša se očekuje i na jugu i istoku, uz skretanje vetra na severozapadni, dok će istovremeno na severu i zapadu Srbije kiša preći u sneg. Uveče i tokom noći sneg će padati u svim krajevima uz formiranje snežnog pokrivača. Jutarnja temperatura od -1 na jugoistoku do 8 stepeni Celzijusa na jugu Banata. Najviša temperatura od 4 na severozapadu do 14 stepeni Celzijusa na jugoistoku Srbije.

U Požarevcu će danas biti oblačno, vetrovito i hladnije, povremeno sa slabom kišom, a uveče i u toku noći sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Ujutru će duvati umeren južni i jugoistočni vetar, koji će tokom prepodneva biti u skretanju na umeren i jak severozapadni. Jutarnja temperatura oko 9, tokom dana u padu, uveče oko -3 stepena Celzijusa.

Upozorenja o vremenskim nepogodama – Požarevac, Braničevski okrug

Narandžasto upozorenje za sneg/led

Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 10cm za 12h

UTICAJ: Ozbiljni problemi u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije. Komplikuje već tešku situacije (ozbiljne poteškoće u akcijama spašavanja). Rizik od grana koje se lome sa drveća. Potencijalna opasnost od uništenja krovovа na zgradama, ozbiljno opterećenje dalekovoda i drugih objekata.

KOMENTARIŠI