SBB kablovska od Nove godine skuplja za 100 dinara, nude raskid ugovora...

SBB kablovska od Nove godine skuplja za 100 dinara, nude raskid ugovora bez penala!

Korisnike SBB kablovske televizije od 1. januara očekuje novo poskupljenje, pa će ionako visoki računi biti za još 100 dinara viši

Korisnike SBB kablovske televizije od 1. januara očekuje novo poskupljenje, pa će ionako visoki računi biti za još 100 dinara viši.

Ovaj kablovski operater odlučio je da podigne cenu mesečnog održavanja koje podrazumeva praćenje više od 60 kanala iz osnovne TV ponude i održavanje kablovsko-distribucionog sistema.

Ovo poskupljenje znači da će cena ove usluge sa 1.295 skočiti na 1.395 dinara. Da stvar bude gora, ovaj paket je osnov za priključenje svih drugih servisa kompanije SBB kao što su internet, digitalna televizija i fiksna telefonija.

Da je razlog za ovo poskupljenje želja za dodatnom zaradom, a ne realan skok troškova, pokazuje i činjenica da je za isti iznos povećana i cena D3i Start paketa i cena paketa koji nisu više u komercijalnoj ponudi, a nemaju stavku mesečnog održavanja kablovsko-distribucionog sistema zbog koje se, navodno, povećava cena.

Ovaj trošak poslednji put je povećan prošle godine, i to za 50 dinara, ali čak i da to zanemarimo, nedostaje ekonomska opravdanost za novo poskupljenje jer, preračunato u procente, iznosi skoro 10 odsto, dok je inflacija, sa kojom se na kraju godine usklađuju cene, oko četiri puta manja.

 

KOMENTARIŠI