U nedelju, 5.maja u naselju Kusiće, opština Veliko Gradište, održani su tradicionalni 16. po redu Dani cveća i meda, čiji su pokrovitelji bili Mesna zajednica Kusiće i Turistička organizacija opštine Veliko Gradište.

Foto: Urban City

Prepodne je bilo rezervisano za izlagače cveća i meda, kojih je i ove, kao i prethodnih godina, bio veliki broj, a meštani i gosti kažu da su iz godine u godinu izlagači sve bolji i bolji.

Foto: Urban City

Popodne je poslužilo da svi oni, koji su dan posvetili cveću i medu, odmore uz pesmu i igru, a za to su se potrudili KUD “Braničevo” iz Braničeva, kao i Ansambl narodnih igara i pesama “Vlastimir Pavlović – Carevac” iz Velikog Gradišta, koji su prisutne počastili jednoiposatnim programom koji je držao pažnju do poslednje sekunda.

Vremenski uslovi su išli na ruku folklorcima, sve do pred sam kraj programa, kada je kiša imala nameru da “razjuri” prisutne gledaoce. Ali su ljubitelji kulturnog stvaralaštva ipak na ovu manifestaciju došli pripremljeni, pa su iskusno izvadili kišobrane i nastavili da uživaju u koncertu. Ovaj tekst je vlasništvo Portala Urban City. “Utehu” prisutnima je pružila i ogromna terasa obližnjeg lokala.

Foto: Urban City

Ansambl narodnih igara i pesama iz Velikog Gradišta se gledaocima predstavio igrama iz Centralne Srbije, Vlaškim igrama, kao i igrama iz okoline Pirota. Ansambl je pratio orkestar Kulturnog centra Veliko Gradište, pod vođstvom Saše Đokića.

Foto: Urban City

Umetnički rukovodilac ansambla, Goran Jovanović, nije krio oduševljenje kada se na prve kapi kiše nijedan gledalac nije povukao, kao i to što je u publici bio veliki broj igrača koji su do nedavno nastupali upravo za ansambl sa lepog Dunava.

Kraj programa ostaće urezan u sećanju prisutnih, jer kiša nije sprečila omladinu da na kiši, za sam kraj programa, odigra kolo na platou ispred scene.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI