Festival dečijeg izvornog stvaralaštva “Kreni kolo da krenemo” održan po 14. put...

Festival dečijeg izvornog stvaralaštva “Kreni kolo da krenemo” održan po 14. put u Boževcu

U nedelju, 5. maja u Boževcu je održan 14. po redu međuokružni festival dečijeg izvornog stvaralaštva “Kreni kolo da krenemo”.

Festival tretira negovanje izvornih dara pesama i svirki kod dece osnovnog školskog uzrasta. Kao i prošle godine i ove je u programu učetvovalo oko 400 učenika okupljenih oko školskih sekcija i kulturno-uemtničkih društava.

Foto: Privatna arhiva

Ovogodišnji selektori manifestacije bili su Vojin Jovanović, predsednik Udruženja koreografa Srbije i Dragan Pantelić, ispred Udruženja koreografa narodnih igara Srbije.

Predsednik Opštine Malo Crniće rekao je da lokalna samouprava čini sve da podrži i pomogne manifestacije ovog i sličnog tipa, koje prvenstveno imaju za cilj očuvanje i negovanje srpske kulture i tradicije.

Foto: Privatna arhiva

Najuspešnija igračku grupa na 14. po redu međuokružnom festivalu dečijeg izvornog stvaralaštva “Kreni kolo da krenemo” je KUD „Vlaško kolo“ iz Osanice.

Organizator takmičenja bio je Centar za kulturu opštine Malo Crniće, Kulturno-umetničko društvo Branko Radičević iz Boževca, dok je pokrovitelj bila opština Malo Crniće.

KOMENTARIŠI