Zbog OVIH stvari nećete proći tehnički! Sve ostalo je preterivanje na društvenim...

Zbog OVIH stvari nećete proći tehnički! Sve ostalo je preterivanje na društvenim mrežama

Mnogi kontrolori vraćaju auto sa tehničkog i zbog sitnica, iz straha da i sami ne budu kažnjeni pošto im prete kazne od 20.000 do 40.000 dinara, dok je za vlasnike servisa još veća kazna, od 60.000 do 800.000 dinara, kao i oduzimanje ovlašćenja za tehnički pregled

Foto: Ilustracija

Mnogi kontrolori vraćaju auto sa tehničkog i zbog sitnica, iz straha da i sami ne budu kažnjeni pošto im prete kazne od 20.000 do 40.000 dinara, dok je za vlasnike servisa još veća kazna, od 60.000 do 800.000 dinara, kao i oduzimanje ovlašćenja za tehnički pregled.

Stupanjem na snagu novog pravilnika, tehnički pregled zadao je glavobolju mnogim vozačima, a ovo su razlozi zbog koji vlasnici nisu dobili potvrdu o ispravnosti automobila:

1. NEISPRAVNE KOČNICE

Pored istrošenih pločica i paknova, veliku muku vlasnicima vozila u prethodnih mesec dana stvarala je i ručna kočnica nedovoljne sile.

– Mnogi vozači u Srbiji retko kad ili nikad ne koriste ručnu kočnicu. Zbog toga je u velikom broju slučajeva ona bila neispravna i to je razlog da vratimo vozilo sa pregleda – kažu u Udruženju osnivača tehničkih pregleda (UOTP).

2. DOTRAJALE GUME

Istrošeni pneumatici sezonska su rak-rana mnogih automobila u Srbiji, što je bilo vidljivo i na tehničkim pregledima po novom pravilniku.

– Kod nas se, nažalost, gume voze do poslednjih dana, maltene dok ne izgube šaru. Dubina šare na gumama je standardizovana, a na mnogim vozilima pneumatici su bili mimo tih pravila – naglašavaju u UOTP.

4. DUBINSKA KOROZIJA

Za razliku od površinske korozije, dubinska rđa nikako se ne toleriše na tehničkim pregledima.

U prethodnih mesec dana najčešće smo imali trule koševe, nosače motora, kao i prednji i zadnji lonac na izduvnom sistemu, što je dokaz dubinske korozije i takva vozila nisu mogla da pređu tehnički pregled – ističu u UOTO.

5. NEMANJE DODATNE OPREME

Mnogi vlasnici vozila pali su na tehničkom kada im je kontrolor otvorio gepek i zatražio dodatnu opremu.

– Mnogi nemaju trougao, sajlu, aparat za gašenje požara ili paket prve pomoći, a to se traži svuda u Evropi i kazne su rigorozne. Zanimljivo da su mnogi kontrolori u strahu brojali zihernadle na prvoj pomoći pošto treba da ih bude sedam – objašnjavaju u UOTP.

6. KUKE VAN GABARITA

Na mnogim vozilima u prethodnih mesec dana neispravne su bile i kuke za vuču.

– Uglavnom je reč o neatestiranim kukama koje su van gabarita vozila. U takvim situacijama vlasnici treba ili da atestiraju ili daje skinu i postva takozvanu evrokuku koja ima EU homologaciju – kažu u UOTP.

ATEST ZA FOLIJU 9.000 DINARA

Brojne potvrde o “prepravkama na vozilu” koje su neophodne vozačima da bi izvršili odgovorajući atest i prošli na tehničkom pregledu, ovih dana pune kasu skoro svih zastupnika proizvođača automobila u Srbiji. Najviše zahteva ima za potvrdu koju zastupnik određenog automobilskog brenda daje za “ugradnju folija za zatamnjivanje automobilskih stakala”. Ta usluga košta 9.000 dinara.

KOMENTARIŠI