Obnavlja se spomen obeležje “Vranjevac” u naselju Kula u opštini Malo Crniće

Obnavlja se spomen obeležje “Vranjevac” u naselju Kula u opštini Malo Crniće

Opština Malo Crniće raspisala je javnu nabavku za obnavu spomen obeležja "Vranjevac" u naselju Kula u opštini Malo Crniće

Opština Malo Crniće raspisala je javnu nabavku za obnavu spomen obeležja “Vranjevac” u naselju Kula u opštini Malo Crniće.

U konkursnoj dokumentaciji javne nabavke se navodi popločavanje prilazne betonske staze i kružnog platoa oko spomenika prefabrikovanim betonskim pločama, zatim nabavka i ugradnja parkovskih betonskih ivičnjaka, popravka oštećenog cementnog maltera na telu spomenika, izrada i malterisanje parapeta na nadstrešnici i izrada armirano-betonskog podprozornika – okapnica.

Potom bi usledili završni radovi koji podrazumevaju uređenje okolnog terena sa vraćanjem u prethodno stanje.

Rok za izvođenje radova je do 25 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Ponude se mogu podneti do 27. avgusta do 12 časova.

Opširnije na sajtu opštine Malo Crniće.

Da podsetimo, Spomenik Vranjevac posvećen je svim palim borcima sa teritorije Braničevskog okruga u oslobodilačkim ratovima između 1912-1918. godine. Nalazi se u ataru sela Kula na teritoriji opštine Malo Crniće pored čudom prirode očuvanih rovova u kojima su branioci dali život za Srbiju. Poseban kuriozitet spomenika predstavlja desetogodišnji istraživački rad u cilju prikupljanja i štampanja četvorotomne knjige sa 23.560 imena poginulih sa teritorije Braničevskog okruga, koja je sazidana u zidine spomenika Vranjevac.

Spomen obeležje Vranjevac

Knjiga se čuva i u svim najznačajnijim kulturnim institucijama Srbije.

KOMENTARIŠI