Zbog prvomajskog praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja

Zbog prvomajskog praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja

Foto: Urban City // B.P. / ilustracija

JP „Putevi Srbije” obaveštava javnost da se zbog prvomajskog praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja na državnim putevima.

Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Napominje se da se ne očekuju zadržavanja ni na jednoj naplatnoj stanici u Republici Srbiji.

Učesnici u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“, informišu se u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Detaljne informacije o stanju na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, možete naći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije”, putem mobilne aplikacije JP „Putevi Srbije“.

JP „Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, kako ne bi ugrozili svoj život i živote drugih.

JP „Putevi Srbije“ svim učesnicima u saobraćaju želi Srećan 1. Maj – Praznik rada.

KOMENTARIŠI