Zbratimljene MESNE ZAJEDNICE organizovale 9. akciju dobrovoljnog davanja krvi u Požarevcu

Zbratimljene MESNE ZAJEDNICE organizovale 9. akciju dobrovoljnog davanja krvi u Požarevcu

Crveni krst Požarevac je danas, 25. oktobra 2018. godine u Domu Crvenog krsta Požarevac od 09.00 do 13.00 časova organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Požarevac je danas, 25. oktobra 2018. godine u Domu Crvenog krsta Požarevac od 09.00 do 13.00 časova organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Ovo je bila još jedna tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovale zbratimljene Mesna zajednica „Erdoglija“ iz Kragujevca i Mesna zajednica „Čačalica“ iz Požarevca.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić, apelovao je na druge požarevačke mesne zajednice da organizuju slične akcije kako bi zadržali epitet najhumanije sredine u Srbiji.

Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac rekao je da očekuje da će Požarevac i ove godine završiti kao najhumanija sredina u Srbiji i da će Požarevac ostati prepoznatljiv po najhumanijim građanima.

Predsednik MZ „Erdoglija“, Rajko Stepović izrazio je želju da se saradnja ove dve mesne zajednice nastavi, ali i da očekuje da s epokrenu i druge slične akcije.

Miodrag Rajić, predsednik Saveta mesne zajednice izrazio je nadu da će 10. akcija biti organizovana kao i prvih 8 u prostorijama MZ “Čačalica”, koje su podsećamo izgorele 6. oktobra.

Ovoj akciji su se u odazvali i pripadnici Vojske Srbije.

Prikupljene zalihe krvi biće korišćene za potrebe lečenja bolesnika na Vojnomedicinskoj akademiji.

 

KOMENTARIŠI