Zdravstvenim radnicima po 10.000 dinara jednokratne pomoći

Zdravstvenim radnicima po 10.000 dinara jednokratne pomoći

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će svi zdravstveni radnici dobiti jednokratnu podršku od 10.000 dinara, a stalno povećanje plata od prvog januara.

“Do kraja godine svi radnici u zdravstvu, njih 120 hiljada, dobijaju jednokratnu podršku od 10.000 dinara”, rekao je Vučić.”Osim toga, zdravstvenim radnicima će biti najviše povećane plate”, kazao je Vučić obraćajući se javnosti nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

“Osim toga, zdravstvenim radnicima će biti najviše povećane plate”, kazao je Vučić obraćajući se javnosti nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Vučić je podsetio da su “samo u ovoj godini kumulativno oko 22 posto uvećane plate zdravstvenim radnicima”.

Rekao je i da ne možemo da zatvorimo ekonomiju, da zatvorimo život.

“Sve ovo mora neko da plati, država mora da plati i penzije i plate, a ako ekonomija ne radi od čega ćemo da platimo. U ovom trenutku imamo u magacinu 955 stabilnih kliničkih respiratora mobilnih 114, mi smo spremni to nam je sve u rezervi”, dodao je predsednik Srbije.

Vučić je, nakon sastanka sa direktorima bolnica rekao da je razgovarano o više stvari: kako da se suprotstavimo zabrinjavajućim brojkama, kako da se obezebedi funksiconisanje zdravstvenog sistema, opremanju bolnica, domova zdravlja i tome kako da ne-covid pacijenti ne budu uskraćeni za zaštitu.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI