Foto: Urban City // I.P.

Danas, 7. aprila u prostorijama starog “Načelstva” održana je konferencija za medije povodom kupovine nepokretne imovine Fabrike šećera u stečaju.

Grad Požarevac kupio je 14 ha 04 a 72 m² zemljišta od nekadašnje Fabrike šećera u stečaju sa ciljem stvaranja uslova za stvaranje velike uređene industrijske zone neophodne za razvoj privrede.

-Zemljište smo platili 69.064.200,00 din. Grad Požarevac imao je veliki interes da kupi ovo zemljište, iz razloga što se na pojedinim parcelama nalaze objekti koji su u našem vlasništvu, dok su preostale parcele povezane sa zemljištem koje je gradsko, rekao je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović i dodao: “Veliki deo zemljišta na ovoj lokaciji je u vlasništvu Republike Srbije i, u saradnji sa našim partnerima u Vladi Republike Srbije, možemo formirati ozbiljnu industrijsku zonu, dovoljno veliku da u narednih nekoliko godina zadovolji potrebe Grada Požarevca za otvaranjem novih proizvodnih pogona.

Foto: Grad Požarevac

Napomenuo bih da je položaj zone veoma povoljan, iz razloga što će u njenoj neposrednoj blizini proći brza saobraćajnica. Takođe, prethodnom kupovinom Šećerane koju je Grad Požarevac obavio u 2015. godini, kupljeni su i objekti i kompletna infrastruktura, koju sada ne moramo da gradimo iz početka. Do parcela koje smo sada kupili možemo lako dovesti svu infrastrukturu koja se sada nalazi u neposrednoj blizini. U narednom periodu očekuje nas, dakle uređenje terena, kao i širenje gasne mreže i, kada se završi izgradnja trafoa 110/35/10 kV koji se gradi na oko 1,5 km od Šećerane, opremanje ovog prostora dovoljnim količinama električne energije.

Foto: Grad Požarevac

Takođe, završavamo sa uređenjem Nove industrijske zone koja se nalazi na ulazu u grad, između “Tempa”, Fabrike mašina “Morava” i “Enela” sa jedne strane, i ulice Ilije Gojkovića sa druge strane. Zona je ukupne površine oko 9 hektara.

Foto: Grad Požarevac

Prošle godine završeno je asfaltiranje najduže ulice u ovoj industrijskoj zoni, a sada je ostalo da se asfaltiraju preostale dve ulice, za šta je odvojen novac u budžetu. U njoj se sada gradi fabrika kafe, a u najskorije vreme očekujem da potpišem još ugovora o prodaji zemljišta, budući da je u prethodnih nekoliko meseci pokazano veliko interesovanje od strane pre svega naših lokalnih privrednika koji imaju potrebu da prošire poslovanje ili da premeste proizvodnju iz naseljenih delova grada u uređenu industrijsku zonu.

Foto: Grad Požarevac

Cilj nam je da možemo da izađemo u susret svim potrebama koje ima privreda, i da budemo u mogućnosti da ponudimo kako male parcele za manje proizvodne pogone, tako i da imamo uslove za dovođenje velikih investitora i otvaranje velikih fabrika”, rekao je Pavlović.

1 KOMENTAR

  1. Na jednoj strani se pazari a na drugoj besomučno rasipa.Mora da je ovo deo nekog šireg plana koji mi obični smrtnici ne možamo da skapiramo.

KOMENTARIŠI