Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Direktor šabačke firme „Kartonval” Zoran Petković ponudio je svakom radniku koji se vakciniše protiv korona virusa nagradu od 30.000 dinara, nakon čega se za vakcinaciju prijavilo 30 odsto zaposlenih.

Ta ponuda usledila je nakon što je prethodno Petković kazao radnicima da oni koji odbiju da se vakcinišu protiv korona virusa neće dobiti uskršnju nagradu, što je naišlo na osudu na društvenim mrežama, ali i u delu kolektiva.

Petković je za Tanjug rekao da je imao nameru da podstakne radnike da se imunizacija obavi što pre, ali i da ga je iznenadila „tiha većina” nesigurnih, uplašenih protivnika vakcinacije u Kartonvalu.

„Nama je svaki čovek bitan u proizvodnji i u strahu smo od masovne transmisije i mislio sam da mogu da na takav način skrenem pažnju, ali ljudi su to primili loše i više se nasekirali zbog gubitka nagrade nego gubitka posla ili kolege. Zato mi je palo na pamet da ne dodelim nagradu za kolektivni rezultat, već za kolektivnu odgovornost u borbi protiv pandemije”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Pravo na nagradu rekao je imaju svi koji se imunizuju.

Nakon toga, a povodom „medijske hajke” oglasili su se i radnici saopštenjem u kom podsećaju da rade u firmi gde je prosečna plata 86.860 dinara a čiji vlasnik je Republici, gradu i bolnicama širom Srbije donirao oko 11,5 miliona dinara.

Kako navode, on zaposlenima plaća da sopstvenim automobilima dolaze na posao da se ne bi inficirali i brine o njihovom zdravlju na poslu.

Kompanija Kartonval osnovana je pre 22 godine i zapošljava 270 radnika.

KOMENTARIŠI